Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів стали активними учасниками програми ТАІEX

27 October 2016, 16:36

 25 жовтня в рамках європейської програми технічної допомоги ТАIEX відбувся міжнародний семінар на тему: «Участь неурядових організацій в системі підготовки фахівців для сільського господарства та розвитку сільських територій». У семінарі, який відбувся у Президент готелі, взяли участь представники Міністерства освіти і науки УкраїниМіністерства аграрної політики та продовольства України, представники неурядових організацій та керівники галузевих навчальних закладів як нашої країни, так і закордонних. На заході наш університет представляла делегація у складі завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тваринАндрія Геті, доцента ціє ї ж кафедри Василя Бочкова та заступника декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Сергія Грищенка.

     Відкрив семінар директор департаменту вищої освіти МОН України Олег Шаров, який коротко зупинився на перспективах аграрної освіти України та умовах прийому у ВНЗ на 2017 рік. ПаніРената Зелінська, представник агентства по реструктуризації і модернізації сільського господарства Польщі, детально зупинилась на імплементації новітніх технологій в аграрній освіті, розвитку навчально-практичних центрів та європейському досвіді регулювання практичної підготовки студентів сільськогосподарських навчальних закладів. Її колега, директор сільськогосподарської дорадчої служби Хорватії пан Хвоч Хорварт розповів про європейське законодавство, яке регулює дуальну систему в аграрній освіті. В свою чергу, пан Берн Альтерманн, директор навчального центру для сільськогосподарських професій (Німеччина), розповів про роль навчально-практичних центрів у практичній підготовці студентів. 

     Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів активно долучились до обговорення усіх цих питань та обмінялись думками про подальшу співпрацю із закордонними колегами. Завтра відбудеться другий день семінару, тож побажаємо усім його учасникам плідної роботи та цікавих дискусій.

Вадим Кондратюк,
декан факультету 
тваринництва та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook