Можливість для молодих - корисний досвід участі студентів спеціальності «Біржова діяльність» в міжнародному конкурсі з інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge

March 15, 2016

З жовтня 2015 року по лютий 2016 року визнана в світі, авторитетна організація - професійна асоціація інвестиційних аналітиків CFA Institute провела 10-тий ювілейний конкурс з інвестиційних досліджень CFA Research Challenge. Конкурс охопив більше 4000 студентів-учасників із понад 865 університетів всього світу, втому числі 150 студентів із 21-го українських ВУЗів.

 

Формат конкурсу передбачав в рамках трьох-етапного змагання учасників досягнення організаторами наступних цілей: надання студентам економічних напрямків навчання можливостей набути цінного практичного досвіду з оцінки компанії на прикладі міжнародної компанії Bayer AG - з оформлення результатів інвестиційних досліджень цінності компанії у формі відповідного професійним стандартам звіту та його подальшу презентацією на розгляд інвестиційних експертів.

 

До участі в локальних змаганнях, в рамках цьогорічного конкурсу допускалися: студенти, які мали сформувати команду до 5 чоловік здатну виконати завдання - провести і представити інвестиційне дослідження за існуючими вимогами на іноземній мові. Робота студентів по написанню інвестиційного звіту посилювалася і контролювалася двома фахівцями -професійним інвестиційним експертом з боку організатора конкурсу та представника ВУЗу, який представляла команда. На допомогу студентам надавалася спеціальна інвестиційно-аналітична програма Thomson Reuters та інформаційна підтримка самої компанії. Переможець локальних змагань отримав можливість за кошт організаторів взяти участь у фінальному етапі конкурсу в Чикаго та поборотися за фінальний грошовий приз.

 

В цьогорічних змаганнях, вперше за історію проведення конкурсу в Україні, взяла участь команда НУБіП, яку сформували студенти напрямку "Біржова діяльність" у складі: Скопінська Жанна (капітан), Корицька Вікторія, Благодатний Андрій та Шевчук Ігор. Керівником команди став досвідчений фахівець - практик і викладач кафедри біржової діяльності к.е.н., доцент Шиндирук Іван Петрович.

 

В умовах високої конкуренції, серед значного кола учасників, команда нашого університету продемонструвала високий рівень теоретичної і практичної підготовки, показавши хороший результат, що був відмічений конкурсною комісією та відповідними сертифікатами-учасників. Отримані в процесі навчання знання, дозволили команді під час конкурсу реалістично оцінити перспективи розвитку компанії Bayer AG та спрогнозувати курс її акції, визначити її дійсну ціну (при «цільовій» цінні у 96,6 евро за акцію та рекомендації «продавати» на час фіналу поточна ринкова ціна склала 94,7 євро, знизившись з 120 євро з початку конкурсу). Зазначений результат виявився найточніший серед команд – учасниць, підтвердивши наш високий потенціал та підготовку.

 

Участь у такому конкурсі – це безумовно позитивний досвід набутий студентами-учасниками та підвищення авторитету та іміджу кафедри і університету.

 

Юрій Рубан,

доцент кафедри біржової діяльності.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook