Обмін думками задля майбутнього

December 13, 2015

   Студенти юридичного факультету разом з доцентом кафедри адміністративного та фінансового права Оленою Артеменко та заступником декана Оленою Улютіною взяли участь у Міжнародному форумі з прав людини, який відбувся 9 грудня 2015 р. в Київському університеті права НАН України.
  З вітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор Київського університету права НАН України, професор Юрій Бошицький, який підкреслив важливість та актуальність проведення такого заходу, оскільки тотальне порушення прав людини, антитерористична операція на сході України, збільшення кількості людей з інвалідністю, недосконале пенсійне забезпечення та проблеми захисту прав дітей поставили на межу виживання колосальну кількість людей.
«Форум покликаний стати відкритим майданчиком для обговорення питань захисту прав людини, пошуку шляхів виходу із соціальної кризи, збереження довіри населення до держави», - зазначив Юрій Бошицький.
На Форумі презентували навчальний посібник «Права і свободи людини і громадянина в Україні» (за ред. П.Ф. Мартиненка, В.М. Кампа) та молодіжні проекти «Білль про права для українців».

Данний захід виявися надзвичайно корисним не лише для вчених, представників громадськості, та юристів-практиків, але і студентів та всіх хто цікавиться проблемами та механізмами захисту прав людини на міжнародному рівні. На даному заході студенти мали можливість заслухати доповіді та обмінятися думками, поспілкуватися з провідними фахівцями у галузі права, юристами-практиками, представниками вищих навчальних закладів, органів публічної влади, громадських організацій та експертами з України та зарубіжжя.

Нова філософія держави, що вже запроваджується у багатьох розвинених країнах світу, розглядає державу як надавача послуг, а громадян бачить не як прохачів, відвідувачів, а як клієнтів. У цьому відношенні велику роль відіграє усвідомлення громадянами своїх конституційних прав якими вони повинні керуватися.

Заступник декана юридичного факультету,
Олена Улютіна
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook