На університетському Дні відкритих дверей відбулася презентація бакалаврської програми «Публічне управління та адміністрування» - 2024

April 5, 2024

  

4 квітня 2024 року в НУБіП України відбувся традиційний весняний захід – День відкритих дверей. Представники адміністрації ННІ неперервної освіти і туризму разом з викладачами двох кафедр (публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, готельно-ресторанної справи і туризму) та студентським самоврядуванням зустрічали потенційних студентів-першокурсників, які є цьогорічними випускниками шкіл, ліцеїв, гімназій та виявили бажання більш детально дізнатися про переваги навчання в університеті за різними спеціальностями.
 
День відкритих дверей, який відвідали більше 1500 потенційних абітурієнтів, традиційно розпочався в університеті з огляду презентацій навчально-наукових інститутів та факультетів у Гербовій залі. Оскільки значна кількість майбутніх студентів зацікавилася спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», доктори наук з державного управління Ірина Грищенко, Оксана Євсюкова та випускниця кафедри, секретар ННІ неперервної освіти і туризму Тетяна Красюк ознайомили їх з Правилами прийому на навчання у 2024 році, перевагами освітньої програми, перспективами працевлаштування в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, вагомим внеском колективу кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва у реалізацію освітнього процесу.
 
 
Далі в Актовій залі відбулася зустріч абітурієнтів з керівництвом університету, відповідальним секретарем приймальної комісії, Сенатом студентської організації, представниками кафедр фізичного виховання, культурології та військової підготовки. Під час зустрічі випускники шкіл, ліцеїв та гімназій дізналися багато корисної інформації про багатогранність НУБіП України у підготовці висококваліфікованих фахівців для різних галузей і сфер діяльності держави, умови вступу на різні освітні програми, можливості творчого і спортивного розвитку, навчання на військовій кафедрі тощо. Доктор наук з державного управління Володимир Олійник та доктор філософії Людмила Горбата супроводжували групи учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій, які прибули до університету за сприяння адміністрації ННІ неперервної освіти і туризму та кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва.
 
 
 Не зважаючи на те, що програма Дня відкритих дверей передбачала проведення різних зустрічей у змішаному форматі (очному та дистанційному), до ННІ неперервної освіти та туризму завітали понад 110 потенційних абітурієнтів з м. Києва, Київської області та інших областей України.
Зокрема, на презентації освітніх програм ННІ неперервної освіти і туризму були присутні керівники, вчителі та учні таких навчальних закладів:
– Еколого-природничий ліцей № 116, м. Київ;
– Спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської та італійської мов № 130 ім. Данте Аліг'єрі, м. Київ;
– Середня загальноосвітня школа № 235 ім. В'ячеслава Чорновола, м. Київ;
– Красилівський ліцей Калинівської селищної ради Броварського району Київської області;
– Літківський ліцей ім. М.П. Стельмаха Зазимської сільської ради Бориспільського району Київської області;
– загальноосвітні школи м. Вишневе, інших населених пунктів та областей України.
 
Перед учасниками зустрічі виступив директор ННІ неперервної освіти і туризму, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Іван ГриценкоВін зазначив, що за результатами щорічного рейтингу «ТОП-200 Україна 2023» НУБіП вже декілька років підряд впевнено посідає 8 місце серед  ЗВО України та 3 місце серед ЗВО м. Києва, що свідчить про високий науково-кадровий потенціал, сучасну матеріально-технічну базу та міжнародне визнання диплому університету.
 



 Під час представлення освітньої програми підготовки бакалаврів «Публічне управління та адміністрування» він зазначив, що в державі не вистачає фахівців, які б у повній мірі володіли необхідними компетентностями для реалізації євроінтеграційних реформ, розроблення стратегій та планів повоєнної відбудови територіальних громад, представляли Україну на міжнародній арені. Практико-орієнтоване навчання на цій програмі дозволяє надати можливість майбутнім випускникам досконало вивчити іноземну мову, скористатися налагодженими зв’язками випускової кафедри, перевірити свої сили під час проходження практики в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, поспілкуватися з відомими політиками, експертами та фахівцями під час проведення спільних інформаційно-комунікативних заходів.  
 
В.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, доктор наук з державного управління Сергій Приліпко запросив майбутніх студентів відвідати офіційний сайт випускової кафедри та ознайомитися з діяльністю випускової кафедри. Цього року конкурсний бал для вступу на спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» встановлено на рівні не менш ніж 150 балів. Це пов’язано з тим, що держава вже на першому конкурсному етапі вступу до ЗВО відбирає для роботи в органах публічної влади високоосвічених, інтелектуальних, творчих здобувачів вищої освіти, які після одержання диплому представлятимуть державу на різних рівнях управління, служитимуть на вірність Українському народу, формуватимуть державну політику, здійснюватимуть реформи, які спрямовані на підвищення якості публічних послуг та рівня життя громадян.
 
  
Підготовка бакалаврів за цією спеціальністю базується на комплексному підході до багаторівневого управління територіями на засадах сталого розвитку з урахуванням євроінтеграційних реформ. Унікальністю освітньої програми є формування фахівця з публічного управління та адміністрування, який зможе виявляти, аналізувати та знаходити шляхи вирішення проблем розвитку територій з урахуванням специфіки повоєнного відновлення. Здобувачі вищої освіти протягом 4 років вивчають іноземну мову, а вивчення дисциплін «Інформаційні системи, технології та е-документообіг» та «Електронне урядування» здійснюється у спеціалізованій навчальній лабораторії з використанням ліцензійного програмного забезпечення: системи електронного документообігу «АСКОД», системи керування базами даних Оrасle Database ХЕ та системи електронного документообігу «Megapolis.DocNet». 
 
  
Функціонування студентського наукового гуртка «Державотворець» дає змогу розвивати творчі здібності студентів, удосконалювати професійні вміння, брати участь у конкурсах наукових робіт на перемагати на студентських олімпіадах. Найбільшим визнанням досягнень випускової кафедри у підготовці бакалаврів є перемоги наших студентів-бакалаврів на престижному щорічному Всеукраїнському конкурсі творчих робіт серед молоді, який щорічно організовує Національне агентство України з питань державної служби. У 2022 р. у номінації «Молодь – потужний потенціал для відбудови держави» перемогу здобула студентка 4 курсу Ольга Вождаєнко, а у 2023 р. у номінації «Реформування державного управління в контексті європейської інтеграції України» перемогла студентка 2 курсу Вікторія Терьошина.
 
 
  
На завершення заходу голова Сенату студентської організації ННІ неперервної освіти і туризму, студентка 3 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Олена Сіленко разом з представники студентського самоврядування та викладачами кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва організували екскурсію гостей до мальовничого Ботанічного саду університету, ознайомили їх з різними локаціями та провели заняття у «аудиторії під відкритим небом». Крім того, абітурієнти мали можливість відвідати студентський гуртожиток та ознайомитися з умовами проживання його мешканців. Окремо з 13-00 до 14-00 була проведена профорієнтаційна зустріч для 15 учасників, які доєдналися до Дня відкритих дверей у дистанційному форматі.
 
Нам приємно було почути позитивні відгуки від усіх учасників. Зокрема, директор Літківського ліцею ім. М.П. Стельмаха Зазимської сільської ради Бориспільського району Київської області Борис Ільченко разом зі своїми учнями подякував адміністрації ННІ неперервної освіти і туризму та випусковій кафедрі за організацію Дня відкритих дверей, надання майбутнім абітурієнтам корисної інформації, проведення екскурсійного туру до Ботанічного саду, що у підсумку вплине на свідомість талановитої молоді обрати запропоновану спеціальність та вступити до НУБіП України.
 
 
Слава Збройним Силам України, які дають можливість університету проводити профорієнтаційні заходи, сприяти випускникам шкіл, ліцеїв та гімназій у розвитку майбутньої кар’єри!
 
 
В.о. завідувача кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
доктор наук з державного управління, доцент
Сергій Приліпко 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook