Особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів в територіальних відділеннях Малої академії наук України

November 10, 2023

 З метою покращення науково-дослідницької діяльності учнів в територіальних відділеннях Малої академії наук України, Національним центром «Мала академія наук України» 6 – 10 листопада 2023 року було проведено семінар-практикум для освітян «Особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів в сучасних умовах», на який спікерами були запрошені завідувач кафедри лісівництва Наталія ПУЗРІНА та доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Олеся ПІХАЛО.

 

Участь в заходів взяли близько 1000 педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, зокрема територіальних відділень МАН, наукових керівників учнів – членів МАН України, освітян, які цікавляться організацією дослідницької діяльності учнів.
У відділенні екології та аграрних наук на секції «Лісове і садово-паркове господарство» спікери провели дискусію щодо актуальних напрямів і тематик науково-дослідницької діяльності учнів в територіальних відділеннях Малої академії наук України.

Особливе місце серед цінних ресурсів займають ліси, без них існування людини на Землі є майже неможливим. Виснаження природних ресурсів, забруднення навколишнього природного середовища і деградація екосистем, ґрунтів, знищення лісів активізують зацікавлення молоді щодо ціннісного ставлення до навколишнього середовища та дослідження природи, зокрема лісу, його біології й екології, закономірностей росту і розвитку.

Метою заходу є формування в обдарованої молоді ключових компетентностей, поглиблення знань про ліс, лісове і садово-паркове господарство, їхні особливості, складові, закономірності динаміки, а також надання вихованцям допомоги в організації та проведенні конкретних досліджень, оформленні отриманих результатів у вигляді науково дослідницької роботи (проєкту).

Завідувач кафедри лісівництва Наталія ПУЗРІНА,
доцент кафедри ландшафтної архітектури
та фітодизайну Олеся ПІХАЛО

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook