Прихованими коридорами бібліотеки – заняття з інформаційної культури студентів ОПП Деревообробні та меблеві технології

September 16, 2023

  Наукова бібліотека НУБіП України це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів в одержанні найновішої інформації. Одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства.
  Традиційно в перший місяць навчання в центральній бібліотеці та філіях відбуваються зустрічі з першокурсниками. Студенти кафедри технологій та дизайну виробів з деревини також долучились до даного заходу. На початку зустрічі працівники бібліотеки ознайомили із багатогалузевим фондом, що налічує більше мільйона примірників вітчизняної та зарубіжної літератури. Це і рідкісні видання, спеціальна науково-технічна література і документи, автореферати дисертацій, дисертації, журнали та газети, художня література. Також згадали про щорічні нові надходження.

 

  Також розповіли про послуги та сервіси бібліотеки. Окрім паперової книги (і звичного читацького абонемента в бібліотеці) сьогодні у студента є можливість отримати електронний варіант видання, оскільки недавно створено онлайн-анкету, насамперед, для першокурсників. Студенту потрібно вказати свою електронну адресу, інститут (факультет) і спеціальність, і вже впродовж наступних двох днів отримають на власну електрону скриньку необхідні навчальні видання в електронному вигляді.

 

  Крім того, доступний сервіс «Електронний каталог наукової бібліотеки». З метою надання необмеженого безкоштовного доступу у мережі Інтернет до цифрових об’єктів з колекцій наукової бібліотеки НУБіП України і підвищення ефективної її діяльності шляхом формування якісно нового цифрового середовища доступний ресурс DGlibrary (інформація із сайту). Не тільки підручники зможуть пригодитися студентам. Для виконання літературних та експериментальних досліджень сьогодні в локальній мережі доступні пошукові системи наукової інформації.
  Займаючись науковою діяльністю потрібно пам’ятати про авторське право та власність. Тому студентам детально розповіли про принципи доброчесності та плагіат.

 

  На завершення зустрічі господарі бібліотеки запропонували пройти квест у пошуку мотиваційних висловів про науку, навчання та книгу. Отож, розділились на дві підгрупи, отримали завдання і вперед. Студенти шукали підказки на зашифроване завдання в картотечній залі, у книгах та найглибших коридорах книгосховища.

      

  Ще кілька хвилин і дізнались першу фразу-відповідь, а за нею і другу. У такій «боротьбі» перемагають злагодженість, згуртованість, обізнаність і дружба.

 

  Дякуємо за організацію, відкритість та креативність всім причетним до даного заходу!

Олександра Горбачова,
наставник групи ДМТ230

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook