Успішний захист бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів з деревообробних та меблевих технологій

June 23, 2023

     4 роки (у кого два) складного навчання позаду….І це про Covid-19, повномасштабне вторгнення, волонтерську діяльність, перебої зі світлом та відсутність зв’язку….Сесію «закрили» успішно, готові до проходження навчальної практики. Та є ще один важливий етап – підготовка та захист бакалаврської роботи. А тут чіткі аргументовані висновки, правильність оформлення, змагання із загальної кількості сторінок, недоспані ночі студентів і керівників…І все це з посмішкою та в дружній компанії.

 

  

 Відгуки, рецензії підписані, залікові заповнені, кваліфікаційні роботи надруковані, презентації «відшліфовані». Згідно з розпорядженням до захисту допущені 14 студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».

 

     Кваліфікаційні роботи бакалаврів присвячені питанням вдосконалення технології виготовлення пиломатеріалів, розширення асортименту виробництва, аналізу конструкції виробів з деревини та деревних матеріалів, особливостей конструкції дахів дерев’яних будинків, реорганізації дільниць в цехах, опорядження столярних та меблевих виробів, вдосконалення їх функціоналу.

 

 

 

 

     Особливий інтерес викликали модульні системи зберігання для шаф різного типу в доповіді Олександра Матусця. Жваво обговорювали особливості виготовлення та можливості кріплення стінових панелей у роботі Марії Берко, системи та матеріали для опорядження дверних блоків Бориса Остапенка, конструктивне рішення в проекті Романа Гергала, визначення якісних показників захисного покриття Дмитром Смоляніновим. Комісія також відмітила конструктивні рішення дахів для дерев’яних будинків Дмитра Кушніра та демонстрацію симулятора комп’ютерного столу Дмитра Сухини.

 

 

  

     14 червня, день другий. Всі вимоги дотримано – розпорядження підписано, процедуру захисту оголошено.

   Випускники-бакалаври успішно презентували доповіді результатів досліджень щодо особливостей виготовлення столярних та меблевих виробів, про можливість вдосконалення конструкції різних видів продукції та технологічних процесів виготовлення. Обговорювали контроль якості готових виробів та на проміжних операціях, шляхи зменшення відходів виробництва, нормування часу для виконання технологічних операцій.

 

 

 

     Екзаменаційна комісія відмітила технологічне рішення виготовлення столу Любомира Шойму, пропозицію вдосконалення конструкції кухонної шафи Назара Шушкевича, пірографічне оздоблення комодів Богдана Олійника, технологію опорядження барної стійки Олега Наконечного.

     Усі роботи отримали позитивні оцінки, а їх авторам присвоєно кваліфікацію бакалавра з деревообробних та меблевих технологій.

 

      Вітаємо із успішним захистом, творчих та професійних звершень та чекаємо на навчанні у магістратурі!

 Олександра ГОРБАЧОВА
доцент кафедри ТтаДВД, куратор
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook