Тренінгове заняття «Активація бажань» від Лідії Шинкарук

December 30, 2022

   Різдво та Новий рік для українців завжди особливі. Це ті свята, що об’єднують усю родину, увесь народ. На жаль, цього року вони оповиті тривогою, прагненням убезпечити своє життя, адже ворог-терорист постійними ракетними обстрілами намагається знищити незламний дух Різдва українців. Однак йому не зламати життєстійкість нашого народу, адже українці вміють самоорганізовуватися, надавати взаємодопомогу.
   У переддень Нового року кияни вкотре пережили ракетну атаку. Ситуація, пов’язана із загрозою для життя, зумовила виникнення стресового стану. Отож науково-педагогічних працівників та співробітників НУБіП України, зокрема гуманітарно-педагогічного факультету, запросила до участі в тренінговому занятті «Активація бажань» магістр психології, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України Лідія Василівна Шинкарук.

 
   Лідія Василівна поділилася з учасниками досить поширеною в сучасному світі технікою зняття стресу – тапінгом, що є методом енергетичної свободи. Вона детально розповіла про дослідження ефективності зазначеного методу західними науковцями. Лідія Шинкарук наголосила, що техніка може здатися дивною, адже вона пов'язана з постукуванням, однак наукові дослідження та власна практика тренерки переконують у дієвості цієї техніки в подоланні стресу.

 

   Його сутність полягає в стимуляції (постукуванні) акупресурних точок голови, обличчя та тіла. Постукування супроводжується виголошенням ключових фраз, зміст яких пов'язаний із самою проблемою. Наприклад: «Незважаючи на те, що в цей момент я дійсно відчуваю стрес через (щось), я приймаю свої відчуття».

 

   Вчені припускають, що постукування впливає на центр стресу в мозку (мигдалеподібне тіло) і центр пам'яті (гіпокамп), що активуються в процесі ухвалення рішень (зокрема про те, чи є ситуація загрозливою). Застосування цього методу зумовлює емоційне розвантаження людини.

   Учасники заняття перевірили ефективність методу на собі. Вони подякували Лідії Василівні за надані рекомендації та побажання. Щиро відгукнулися на її заклик зробити благодійні внески для переселенців та ЗСУ.
   Колектив гуманітарно-педагогічного факультету дякує Лідії Василівні Шинкарук за проведене тренінгове заняття, бажає їй подальших творчих успіхів!
   Вітає всіх студентів, колег із Різдвом Христовим та Новим роком, бажає сил, стійкості, наснаги, перемоги!

Людмила Омельченко,
доцент кафедри психології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook