«Педагогіка та управління ЗВО» як основа освітньої складової підготовки майбутніх докторів філософії

21 жовтня 2021 року
     У сучасному світі неможливо без новітніх підходів до організації освітнього процесу. Вироблення педагогічних основ, умов і технологій, за яких можливе поєднання індивідуальної творчої і наукової самореалізації аспірантів з одночасним засвоєнням ними освітніх траєкторій з обраної спеціальності стає головним викликом для науково-педагогічних працівників НУБіП.

     Так здобувачам вищої освіти ступеня підготовки доктора філософії пощастило мати можливість стати слухачами курсу «Педагогіка та управління закладами вищої освіти», лектором котрого виступає академік, професор, доктор педагогічних наук, ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Ця дисципліна є обов’язковим компонентом всіх освітньо-наукових програм та входить до циклу загальноосвітньої підготовки аспірантів для всіх спеціальностей.

     Із 27 вересня кожної середи в очному форматі з дотриманням всіх санітарних вимог проходять лекції для здобувачів денної форми навчання 2021 року вступу. Тішить, що майже 100% явка аспірантів викликає неабияку зацікавленість в дисципліні адже кожен аспірант в майбутньому вірогідний науково-педагогічний працівник ЗВО.

     З високою майстерністю та професійною віддачею Станіслав Миколайович знайомить слухачів з основним завданням освітнього компонента суть котрого полягає в озброєнні аспірантів методологією педагогічної науки, знаннями основних педагогічних категорій і понять, закономірностей функціонування системи вищої освіти і її складників (освітній процес, управління, викладач, здобувач вищої освіти тощо), ознайомлення з інноваційними технологіями, формами організації, методами, засобами навчання, виховання, управління в системі вищої освіти; розвитку практичних умінь і навичок творчого дослідницького підходу до організації педагогічної діяльності в умовах закладу вищої освіти.

     В створеній атмосфері доброзичливості й вимогливості, чітке і доступне викладання матеріалу завжди дає зворотній зв'язок. У форматі діалогу аспіранти завжди можуть задати ректору різноманітні питання та у відповідь отримають розгорнуті релевантні відповіді.


Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
Надія Міняйло,
провідний фахівець відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook