Міжнародна співпраця студентів НУБіП продовжується навіть в карантинних умовах!

20 жовтня 2021 року
     Поки світ досі оговтується від пандемії, а карантинні обмеження подекуди знову посилюються, молодь з усього світу не стоїть на місті та продовжує активне обговорення надзвичайно актуальних питань із захисту навколишнього середовища, оптимізації аграрного сектору країн світу та покращення якості продуктів харчування у всьому світі в онлайн-режимі.

     Вже не вперше студенти НУБіП беруть участь в студентському саміті організованому Токійським аграрним університетом з метою підвищити рівень екологічної та аграрної обізнаності молодого покоління, поділитися результатами молодіжних ініціатив та надихнути маси на прийняття подальших заходів для збереження навколишнього середовища.
     Цього року XX Міжнародний студентський саміт (ISS) Токійського сільськогосподарського університету (TokyoNODAI), який був присвячений актуальній темі координації дій, досліджень та освіти у сфері ланцюгів створення доданої вартості в сільському господарстві для досягнення екологічної, соціальної та економічної стійкості, проводився онлайн, проте це не стало завадою для продуктивної праці та активної комунікації серед учасників.

     Протягом двох днів – 15-го та 16-го вересня – 58 студентів, які представляли 27 університетів з 25 країн та регіонів світу приймали активну участь в групових обговореннях, де мали змогу висловити свою думку щодо таких контроверсійних питань, як використання атомної енергії, альтернативні джерела енергії, різноманітні моделі розвитку аграрних секторів, забруднення продуктів харчування та їх нестача і т.д. Кожен учасник міг продемонструвати власний унікальний погляд на певну проблему та довести свою активну позицію щодо того чи іншого питання у дружній та інформативній дискусії. Проте два дні обговорення, будучи надзвичайно продуктивним, лише підводили підсумок довгої майже двомісячної наполегливої роботи учасників, коли вони разом працювали над темами свої робіт, готували презентації, тези, знаходилися у постійному зв’язку зі своїми наставниками та ознайомлювалися з роботами інших учасників на онлайн-платформі, створеній спеціально для цього заходу. Крім того, всі учасники мали гарну нагоду долучитися до онлайн-симпозіуму з нагоди 130-ї річниці Токійського сільськогосподарського університету, а потім виступити на засіданні XX Міжнародного студентського саміту.
Національний університет біоресурсів і природокористування на високому рівні представили: студентка 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності “Філологія” Сальник Софія (науковий керівник: доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації Кравченко А.Г.) та студентка 4 курсу економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування» Лебедько Альона (науковий керівник: доцент кафедри статистики та економічного аналізу Куць Т.В.).

     Для студентів такий захід став надзвичайно цінним досвідом і вони були вражені кількістю корисної інформації, яку дізналися беручи участь в конференції. Усі доповіді були надзвичайно цікавими та пізнавальними, а учасники освіченими, обізнаними та активними.
     Студентки залишилися надзвичайно задоволеними та з нетерпінням чекають на нагоду прийняти участь у цьому заході в наступному році і сподіваються, що відбудеться він уже в звичайному оффлайн-режимі.


Лабенко О.М.,
директор ННЦ міжнародної діяльності
Алла Кравченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
з міжнародної діяльності
Куць Т.В.,
заступник декана економічного факультету
з міжнародної діяльності

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook