Міждисциплінарну лекцію для гуманітаріїв прочитав координатор програми «Erasmus+» Ян Чапек з Університету Пардубіце

20 жовтня 2021 року

 Сучасна освіта передбачає нові підходи до організації освітнього процесу, інноваційність у висвітленні змісту лекцій, інтерактивність у його репрезентації. Важливою є також міждисциплінарність, яка сприяє цілісному уявленню про факти, явища і процеси. Базуючись на цих положеннях, гуманітарії запросили гостьового лектора з Університету Пардубіце (Чехія) Яна Чапека.

 
      На лекцію, яка відбулась 18 жовтня, зібрались студенти та аспіранти різних гуманітарних спеціальностей, адже її тема зацікавила багатьох майбутніх фахівців. Журналістів, оскільки йшлось про «Fake news», а для кого, як не для них велике значення має розуміння неприпустимості фальсифікацій матеріалів, здатність відрізняти маніпулятивні технології від об’єктивного представлення фактів, уміння орієнтуватись у вирі інформаційних потоків. Для майбутніх фахівців з міжнародних відносин були цікавими приклади фальсифікації подій і фактів чеської й європейської історії. А майбутні перекладачі слухали лекцію німецькою мовою та її переклад і співставляли вибір лексики, вживання синтаксичних конструкцій, стилістичні особливості перекладу.
 
     Лекція завершилась запитаннями від студентів і аспірантів, спектр яких був дуже широким – від тенденцій розвитку європейської політики до особистих поглядів лектора щодо певних тем. Усі присутні щиро подякували панові Чапеку за змістовну і цікаву лекцію, яка спонукала до роздумів про демократію, сучасну журналістику і міжкультурну комунікацію.
 
Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу
Наталія Костриця,
завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації
Василь Стрілець,
завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
Валентина Культенко,

завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook