Доценти Музиченко А.О. та Рябенко Л.М. провели відкриті заняття

24 вересня 2021 року

Все в природі повинно бути виміряно, все може бути нараховано

М.І. Лобачевський

 

Вересень був щедрим на події, як на економічному факультеті університету, так і на кафедрі статистики та економічного аналізу. Оскільки це місяць, який відкриває цікаву та нескінченну дорогу знань студентству в першому семестрі навчального року, педагогічні працівники покликані зробити шлях до пізнання тонкощів обраної спеціальності натхненним та незабутнім. Саме тому, викладачі нашої кафедри Андрій Музиченко та Леся Рябенко обрали вересень для проведення відкритих лекцій.

21 вересня 2021 року, нас зі студентами заочниками спеціальності «Облік і оподаткування» захопив світ проектування економічних процесів, доцент кафедри Музиченко А.О., провів відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Проектний аналіз» на тему: «Критерії оцінки ефективності проектів». В межах тематики відкритої лекції були розглянуті показники ефективності проектів, охарактеризовані методики аналізу беззбитковості проектів, наведена оцінка альтернативних проектів. 

23 вересня 2021 року, доцент кафедри Рябенко Л.М., провела відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Економетрика» для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» на тему: «Багатофакторний регресійний аналіз». Рябенко Л. ознайомила студентів з основними етапами побудови та дослідження лінійної моделі множинної регресії, висвітлила основні методики оцінки її параметрів та зосередила увагу на важливості прогнозування за результатами моделювання соціально-економічних явищ.

Лектори підібрали цікавий науковий матеріал, що дозволив застосовувати прийоми розповіді, характеристики, пояснення, коментування та зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття. Окрім того, викладачі постійно залучали студентів до активної участі у обговоренні матеріалу, використовуючи сучасні методичні прийоми та заохочувальні стимули.

На заняттях були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедр: статистики та економічного аналізу, економіки і кафедри банківської справи та страхування. Зокрема, завідувач  кафедрою д.е.н., проф. Лазаришина І.Д., к.е.н., доцент Костюк В.А., к.е.н., доцент  Собченко Т.С., к.е.н., доцент  Чухліб А.В., к.е.н., доцент Макарчук О.Г., інші НПП кафедр.

Лекційні заняття були проведені на високому науковому і навчально-методичному рівні й одержали схвальні відгуки, зокрема відзначено професіоналізм та широку ерудицію лекторів, вміння зосередити увагу слухачів на головних положеннях матеріалу лекції, створити творчу та робочу атмосферу.

 

 

Доцент кафедри статистики

та економічного аналізу Куць Т.В. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook