У навчально-дослідних господарствах НУБіП України відбулися засідання балансових комісій

11 вересня 2021 року
     Згідно плану роботи та за дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка, у навчально-дослідних господарствах НУБіП України на початку місяця традиційно відбуваються засідання балансових комісій, де підводяться підсумки роботи за попередній період. Сьогодні такі засідання відбулися у Великоснітинському НДГ та Агрономічній дослідній станції. А днем раніше – у навчально-дослідному господарстві «Ворзель».

     Були заслухані звіти головних спеціалістів з усіх питань життєдіяльності господарств.
     Цього року в діяльності НДГ є позитивні зрушення. Так, НДГ «Великоснітинське» та «Агрономічна дослідна станція» завершили жнива з кращими результатами, ніж минулого року. Що ж до НДГ «Ворзель», урожайність ранніх зернових культур в цьому році залишилися на рівні минулорічної. Аналізуючи такий стан у рослинництві, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк звернув увагу спеціалістів на необхідність переглянути структуру посівів сільськогосподарських культур в НДГ, звернути увагу на культури, що «дають» максимальний прибуток, або вибрати нішеві культури, щоб збільшити дохідну частину цього виробничого підрозділу.
     Досить неоднозначною в усіх НДГ залишається ситуація з тваринництвом. Найкращі результати в «Агрономічній дослідній станції». За 8 місяців 2021 року валовий надій молока склав біля 800 тон, надій на 1 фуражну корову – майже 4300 кг, середньодобовий надій сьогодні більше 20 л на корову. Гірша ситуація в інших навчально-дослідних господарствах.

     Важливим питанням в усіх НДГ, як констатували присутні на засіданнях, залишається проблема економії енергоносіїв та паливо-мастильних матеріалів. У зв’язку із зростанням цін на них, для зменшення собівартості продукції необхідно радикально заощаджувати, не допускати перевитрат і крадіжок, застосовувати сучасні ресурсоощадні технології, як в тваринництві, так і в рослинництві.
     В заключному слові проректор Вадим Кондратюк акцентував увагу на дорученнях ректора Станіслава Ніколаєнка, що стосуються розвитку та успішної діяльності всіх НДГ.

 

Ірина Артемчук,
провідний фахівець відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook