Сучасні інформаційні технології у викладання лісівничих дисциплін

4 вересня 2021 року
     2 вересня 2021 року на кафедрі ботаніки, дендрології та лісової селекції ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулося відкриття лабораторії комп’ютерного моніторингу дендрорізноманіття. Учасниками заходу були проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, дирекція інституту та завідувачі кафедр.
     Проректор Сергій Миколайович Кваша та директор інституту Петро Іванович Лакида урочисто відкрили комплексну лабораторію.
     Лабораторія комп’ютерного моніторингу дендрорізноманіття має повний комплект комп’ютерного забезпечення, дозволяє комфортно працювати, як студентам так і викладачам. Написання студентських наукових робіт, дипломних проєктів, робота з електронними навчальними курсами це все необхідна складова якісного навчального процесу, що є запорукою фаховості студентів. А у поєднанні із новою смарт-дошкою, що куплена завдяки меценатам інституту, дозволяє створити єдиний комплекс інформаційно-технічного забезпечення для навчання студентів багатьох спеціальностей нашого університету забезпечує моделювання цілого ландшафтного рішення, це можливість проводити заняття в різних групах використовуючи інтерактивний підхід.
     Завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук представив дві лабораторії, які доповнюють одна одну. В ході дискусії обговорено ряд питань і пропозицій подальшого розвитку й осучаснення освітніх підходів на інших кафедрах інституту з використанням сучасних інформаційних технологій в умовах карантинних обмежень.
     Крім того кафедра має більше 20 фахових фільмів, які слугують унаочненням не лише для студентів, а й мають просвітницький характер, використовуються під час проведення днів відкритих дверей, заходів пов’язаних із профорієнтацією.
     Після зустрічі відбулась розмова представників кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції, проректора Сергія Миколайовича Кваші та деканом факультету інформаційних технологій Глазунової Олени Григорівни, де обговорювались майбутні спільні проекти та створення повноцінного сучасного простору в лісівничо-просвітницькому центрі, що на території ботанічного саду, а також питання створення електронних баз й ботанічних каталогів з використанням сучасних ІКТ тощо.
 
Дубчак М.Ю. та Білоус С.Ю.,
НПП кафедри ботаніки дендрології та лісової селекції

    


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook