Нарада з деканами факультетів та директорами ННІ: набір до магістратури, енергозбереження і початок навчального року в умовах пандемії

11 серпня 2021 року

     11 серпня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада деканів факультетів та директорів ННІ. Приводом для зібрання стала кризова ситуація, яка утворилася цього року в державі, і не оминула наш університет, з набором до магістратури. Попередній аналіз свідчить, що скорочення контингенту магістратури потягне за собою скорочення майже ста двадцяти ставок науково-педагогічних працівників. Разом з тим, правилами прийому передбачена додаткова сесія ЄВІ, яка пройде 11 вересня. 491 вступник зареєструвався на його складання. Більше того, міністерство освіти і науки виділить додаткові місця державного замовлення під результати цієї додаткової сесії для певних категорій вступників і спеціальностей. Гуманітарно-педагогічним факультетом організовані безкоштовні курси з іноземної мови, які, на жаль, відвідує мізерна кількість вступників. А отже найнагальнішим завданням є активізація цієї роботи з боку декана факультету та директора ННІ – вони повинні поіменно знати своїх вступників, допомагати, консультувати, переконувати. Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук наголосив також на контролі за відвідуваністю курсів.

     Новий навчальний рік університет вдруге поспіль розпочне в умовах пандемії. Окрім суворого виконання карантинних вимог, навчальний процес потребує ефективних організаційних рішень, серед яких повна завантаженість студентів під час очного навчання – чотири пари щодня, акцент на лабораторні і практичні заняття тощо. Наказом ректора затверджений графік навчального процесу на рік, в тому числі на І семестр, Інструкція з протиепідемічних заходів, оновлений розклад дзвінків між парами з урахуванням перерв на провітрювання та прибирання аудиторій.

  

  

     Засідання вченої ради та нарада із завідувачами кафедрами відбудуться 28 серпня. На них будуть розглянуті важливі питання життєдіяльності університету та визначені завдання на майбутній навчальний рік, затверджений план роботи вченої ради.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша представив програму відзначення 30-річниці Незалежності України та Дня Державного прапору України. Початок урочистостей 20 серпня о 10 годині – детальніше дивіться за посиланням на офіційному сайті університету.

  

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на ліквідації заборгованості оплати за навчання.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про стан підготовки до нового навчального року та опалювального сезону. До Дня знань та серпневого засідання вченої ради університету готується відкриття ряду оновлених об’єктів, тривають ремонти кімнат для першокурсників. Також проректор озвучив нові тарифи на газ та електричну енергію з вересня – вартість зростає в два рази. Тому питання економії та ощадливого використання ресурсів - №1.

     Декани факультетів та директори ННІ закцентували на вмеблюванні кімнат гуртожитків, де проведені ремонти. Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив проректорам Валерію Іщенку, Вадиму Ткачуку, директору студмістечка Сергію Стецюку терміново провести закупівлі та вмеблювати відповідні кімнати.

  

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook