У нову професію - разом з НУБіП!

15 липня 2021 року

     

 

     Початок нового професійного шляху - хвилююча мить не лише для тих, хто ще нещодавно здобував знання на шкільних лавах, але і для тих, хто вже здобув вищу освіту та прагне поринути у повністю новий для себе захоплюючий світ знань.

     Так випускниця 2018 року Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Дарина Риженко обрала для себе мету долучитися до дружньої студентської сім'ї НУБіП та опанувати перспективну і важливу для сьогоднішнього світу спеціальність "Громадське здоров'я" (нутриціологія здорового харчування).

     Чому обрали саме цю спеціальність?

     Світ, який нас зараз оточує - надзвичайно мінливий та непередбачуваний. Зокрема умови пандемії, що вже стали для нас нормою сьогодення, змусили мене переоцінити багато речей та дали змогу зрозуміти, що безумовним пріоритетом в житті кожної людини має бути здоров’я. Здорове ж харчування – запорука повного, щасливого та, в якомусь сенсі, якісного життя сучасної людини. Тому я з нетерпінням чекаю, коли зможу опанувати для себе цю цікаву сферу. 

    Чому вибір впав на НУБІП? 

 

 Одного разу за переглядом ранкової програми на 1+1 я бачила, як Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій, виступає у якості експерта з питань здорового харчування. Зокрема тоді мене вразила наведена нею фраза про те, що більше половини українців сьогодні харчується неправильно і наскільки серйозні наслідки може мати такий спосіб харчування. Саме так я дізналася про існування НУБіП, а після недовгого дослідження сайту навчального закладу та спілкування із його студентами (які, до речі, вразили мене своєю цілеспрямованістю, гостинністю та захопленням своєю справою) я остаточно вирішила, що саме Інститут біоресурсів і природокористування – ідеальне місце для оволодіння омріяною професією. 

  

     Чи вважаєте ви обраний напрям перспективним? 

 

    Звісно! Я на сто відсотків переконана, що з часом ця спеціальність набуватиме все більшої актуальності. Здорове харчування - це не просто швидкоплинний тренд, а надважлива складова способу життя і тому, на мою думку, попит на спеціалістів із грунтовними знаннями нутриціології буде тільки підвищуватися.

 

Розмову вела

професор кафедри технології

м'ясних, рибних  та морепродуктів

директор УЛЯБП АПК

Валентина Корнієнко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook