FIG e-Working Week 2021 – ключова глобальна подія року для землевпорядників та геодезистів

23 червня 2021 року
факультет землевпорядкування
Із 20 по 25 червня 2021 року триває найбільша глобальна конференція для землевпорядників та геодезистів FIG e-Working Week 2021, що організовується Міжнародною федерацією землемірів (FIG). Тема цьогорічного робочого тижня: «Smart-землеміри в управлінні земельними та водними ресурсами - виклики в новій реальності». Через поточну ситуацію з COVID-19 та усвідомлення того, що очна зустріч в Нідерландах у червні 2021 року була б неможливою, цьогорічний робочий тиждень FIG був переведений у форму віртуальної конференції.
Цьогорічна тема є безумовно актуальною як на глобальному, так і місцевому рівні, адже картографування та точні топографічні зйомки - це основні заходи для ефективного управління земельними та водними ресурсами. Маючи майже 200-річний досвід картографування та більше 100 років консолідації земель, кадастрова служба Нідерландів стала одним із ключових організаторів FIG.
22 травня 2021 року в рамках сесії «Управління якістю в кадастрових зйомках» виступ на тему «Дослідження розвитку землевпорядної галузі в Україні через створення електронного реєстру землевпорядної документації» представили завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин та декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков.
 
Довідково: FIG – це провідна міжнародна організація, що визнана ООН і з 1878 року підтримує інтереси землевпорядників і геодезистів у всьому світі. Сьогодні до складу FIG входять представники понад 120 країн через участь національних організацій-членів. Національний університет біоресурсів і природокористування України є єдиним закладом вищої освіти з України, якому FIG надала статус академічного члена. Представником НУБіП України в FIG є професор Андрій Мартин, а ключові науково-педагогічні працівники факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, Світлана Кохан, Іван Опенько та Віктор Заяць є членами технічних комісій цієї найбільш поважної міжнародної організації геодезистів та землевпорядників.
 
Доцент кафедри землевпорядного проектування

Людмила Гунько 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook