Навчальна практика із «Загальної і спеціальної хірургії» на базі ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» пройшла продуктивно

8 червня 2021 року
     З 24 по 28 травня 2021 року студенти 4 курсу 1 та 2 груп ФВМ проходили навчальну практику із «Загальної і спеціальної хірургії» на базі ВП НУБІП України «Агрономічна дослідна станція» під керівництвом викладачів кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка доцентів Сергія Ткаченка, Марії Куліди, асистента Вадима Климчука та головного лікаря господарства Кондратюка С.Р. 

 

     Під час проходження практики студенти навчились у промислових умовах, безпосередньо на фермах господарства організовувати і виконувати лікувально-профілактичні заходи, операції та різні маніпуляції при лікуванні тварин. Навчальну практику розпочали з диспансеризації тварин господавства, починаючи з обстеження голови, ротової порожнини, шиї, грудної та черевної стінок, зовнішніх статевих органів, кінцівок і копит з метою виявлення хірургічної патології серед тварин господарства.

     Студенти навчилися правильно і надійно фіксувати тварин, проводити різні ін’єкції (внутрішньом’язеві, підшкірні, внутрішньовенні) та дослідження.

     Студенти навчились проводити парабульбарні та ретробульбарні блокади в ділянці очного яблука за патології органу зору. Діагностувати хвороби кінцівок. Проводити обезрожування корів.

  

     Ознайомилися з профілактикою травматизму в господарстві. Провели огляд силосної ями.

     Усі присутні студенти виконали програму навчальної практики в повному обсязі згідно з вимогами.

Доцент Марія Куліда

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook