Навчально-ознайомча практика із технологій закритого ґрунту у теплицях НЛ «Плодоовочевий сад»

1 червня 2021 року

 

З 17 до 29 травня у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» було проведено навчально-ознайомчу практику із закритого ґрунту для студентів 2 курсу спеціальності «Агрономія» під керівництвом доцентів Іванни Гаврись (5 група) та Олександра Шеметуна (6 група).
Відповідно до програми практики студенти ознайомились із конструкційними особливостями культиваційних споруд кафедри – полікарбонатної і плівкових теплиць. Набули глибших знань щодо особливостей покрівельних матеріалів для тепличних конструкцій, способів регулювання мікроклімату за допомогою різних систем, а також поливів методами крапельного зрошення та дощування.
У процесі практичного навчання студенти висівали мікрогрін на різного типу субстрати. Використовували насіння редиски, салату, крес-салату, руколи, коріандру тощо та щиро раділи результатам своєї праці.


У теплицях кафедри овочівництва і закритого ґрунту студенти ознайомились із етапами передпосівної підготовки насіння, засвоїли особливості вирощування, розстановки та висаджування розсади. Вивчили схеми розміщення рослин за конвеєрного вирощування зеленних культур, агротехніку та особливості догляду за ними.


Впродовж занять на практиці студенти освоїли способи підв’язування плодових овочевих рослин до шпалери, навчились пасинкувати рослини помідора та формувати стебло індетермінантного типу. Окрім ознайомлення із агротехнічними заходами дізнались про вплив кожного з них на фізіологічні процеси рослин.

Попереду у студентів ще тривалий період навчання, а практичні навички, здобуті під час навчання є важливим етапом на шляху формування фахівців агрономічного профілю.
Успіхів вам, шановні студенти, та любові до рослин!

Іванна Гаврись, доцент кафедри

овочівництва і закритого ґрунту 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook