Роботодавці беруть активну участь у підготовці лікаря ветеринарної медицини

20 травня 2021 року

На кафедрі терапії і клінічної діагностики впроваджено унікальну практику. Володимир Олегович Біленький, директор клініки «ВетХаус», член Ради роботодавців факультету ветеринарної медицини і одночасно аспірант кафедри, упродовж всього семестру викладає дисципліну «Клінічна діагностика хвороб тварин» студентам  ФВМ другого курсу скороченого терміну навчання. 

Як зовнішній стейкхолдер, Володимир Олегович не лише впливає на якість освітніх програм з підготовки здобувачів за спеціальністю 211 Ветеринарна медицина шляхом участі в обговоренні проектів освітніх програм, анкетуванні, наданні пропозицій робочим групам з розоблення освітніх програм, а й передає свій досвід побудови бізнес-моделі успішної клініки ветеринарної медицини, набуті навички майбутнім лікарям та одночасно досліджує навчальний процес з точки зору викладацької діяльності.
Як здобувач вищої освіти за третім освітньо-науковим рівнем вищої освіти, він мав можливість опанувати на першому курсі дисципліни «Педагогіка вищої школи» і «Методологія наукового пізнання у клінічній ветеринарній практиці», отримати потужну  методичну базу, набути відповідних спеціальних компетенцій,  що сприяло прийняттю рішення не чекати проведення педагогічної  асистенстької практики на третьому курсі, а розпочати цю діяльність вже на другому курсі аспірантури. 
Після успішного використання платформи Zoom для проведення онлайн-занять, розпочато етап очного навчання.  На лабораторних заняттях здобувачі освітнього ступеня «Магістр» набувають практичних навичок, які неможливо було б  освоїти під час підготовки онлайн: опанування методики загального клінічного та ультразвукового дослідження, відбору крові тощо. Адже після тривалого онлайн навчання за практичною частини роботи скучили і студенти, і викладачі, і пацієнти. 
Кафедра терапії щиро дякує Володимиру Олеговичу за його цікаву пропозицію, її втілення в практику та сумлінне викладання дисципліни.
 
Професор кафедри терапії  і клінічної діагностики Наталія Грушанська
а
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook