Нарада з питань підготовки до акредитації освітньо-наукових програм PhD

17 травня 2021 року

  17 травня відбулася чергова нарада проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші з гарантами семи освітньо-наукових програм підготовки доктора філософії. Проректором були представлені до розгляду два важливих документи. А саме, Положення про систему взаємодії учасників освітнього процесу при підготовці фахівців III-го освітньо-наукового рівня та акредитації їх програм, яке набуває особливо важливого значення в період підготовки до акредитаційної експертизи, та Положення про науково-методичну раду гарантів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сергій Миколайович звернув увагу на головну функцію ради гарантів, якою є координація в перспективі створеною колегією освітньо-наукового процесу, його навчально-методичного забезпечення відповідно до вимог Законів України "Про освіту" та "Про вищу освіту".

  В порядку денному одним із перших стало питання доцільності проведення фахового (підсумкового) іспиту у складі обов'язкової освітньої компоненти, стосовно якого кожен із гарантів висловив свою позицію. Обговорювались кількість навчальних тижнів для освітньо-наукових програм котрі мають 60 кредитів в контексті тривалості навчального семестру.

  На порозі майбутньої вступної кампанії важливим є формування тематик дисертаційних робіт аспірантів науковими керівниками. Цілком слушно було зауважено на урахуванні тенденцій розвитку обраної спеціальності, актуальності обраної тематикии досліджень на ринку праці. 

  Заступник завідувача відділу аспірантури Олена Іванівна Барабаш погодила з учасниками наради перелік необхідної для оприлюднення на сайті відділу інформації з обумовленими чіткими строками розміщення на сторінці. Визначили дату проведення навчального семінару для здобувачів аспірантури НУБіП по питанню підготовчих онлайн платформ за напрямом Математичного моделювання та планування експерименту і Комп'ютерної обробки інформації. 

Надія Міняйло,

провідний фахівець відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook