Ректорат: організоване якісне навчання та підготовка до відзначення 123-річниці університету

17 травня 2021 року
    17 травня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Діяльність університету, зазначив він, цього тижня має концентруватися на навчальному процесі, оскільки до студентів четвертого курсу додалися ще друго- та третьокурсники, які наживо пішли до аудиторій. Тому найголовніше – це санітарна епідеміологічна безпека та якісне навчання.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про роботу Оперативного штабу з протидії захворюваності на коронавірусну хворобу. Ситуація стабільна, ведеться постійна роз’яснювальна робота, здійснюються необхідні санітарно-профілактичні заходи. Керівником відділу аспірантури призначено Віталія Вакуленка, серед його першочергових завдань проведення акредитації освітньо-наукових програм.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про проведення засідань ректорату та вченої ради, які відбудуться 20 та 21 травня. Порядки денні опубліковані на офіційному сайті університету.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про перебіг фестивалю студентської науки, участь в обговоренні оновленого переліку освітньо-наукових програм.

     Завідувач оздоровчого центру Вячеслав Крупка зосередився на роз’яснювально інформаційній роботі, організації використання засобів захисту, дезінфекції, мінімізації соціальних контактів серед студентів.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про проведення співбесід з претендентами на посади завідувачів кафедр та професорів.

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко закцентував на початку програми міжнародного стажування для науково-педагогічних працівників у партнерстві з Латвійським університетом наук про життя та технологій.
     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій зупинився на проведенні студентського виїзду з 21 по 23 травня.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про завершення олімпіади для вступу в університет, розсилку сертифікатів та продовження реєстрації випускників бакалаврату на складання ЄВІ.
     Радник ректора Дмитро Войтюк повідомив про проведення конференції, присвяченої 90-річчю професора Момотенка, 19 травня.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт, зокрема в лабораторії біотехнологій та аудиторіях 57 та 94 навчального корпусу №1.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук представив результати моніторингу відвідуваності занять студентами, які проводяться в очному режимі. Звернув увагу, що з-поміж усіх найнижча явка на факультеті захисту рослин, біотехнології та екології. Також проректор наголосив на щоденному проведенні занять з підготовки до складання ЄВІ.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – тримати під контролем організацію навчального процесу, провести нараду з заступниками деканів та директорів з питань навчання, встановити більш тісну співпрацю з відокремленими підрозділами, стимулювати набір до магістратури, забезпечити чергування в приймальній комісії. Сергію Кваші – сформувати списки осіб, які будуть першочергово щеплюватися проти коронавірусної хвороби, реалізовувати план підготовки до відзначення Дня університету, супроводжувати проект рішення уряду по святкуванню 125-річниці НУБіП України. Вадиму Кондратюку – сприяти отриманню дозволу на роботу з пестицидами для УЛЯБ АПК, провести нараду щодо належного утримання майна в навчально-дослідних господарствах, розробити буклет «НУБіП – бізнесу». Валерію Іщенку – продовжити благоустрій території. Керівнику земельного відділу Олександру Ракші – організувати нараду з оформлення земельних ділянок. Заступнику начальника юридичного відділу Катерині Котух – забезпечити правовий супровід ситуації навколо ботанічного саду НУБіП України.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

  Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook