У Лисянському лісгоспі відбулися теоретично-консультативні заняття щодо дотримання пожежних режимів

27 квітня 2021 року
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Днями на базі Лисянського та Шевченківського лісництв Лисянського лісгоспу пройшли теоретично-консультативні заняття щодо дотримання пожежних режимів на підприємстві та правил пожежної безпеки в лісі. З роз’ясненнями щодо нової системи штрафів, згідно постанови 77-1 КУпАП, на підприємство запросили інспектора Лисянського районного сектору Управління ДСНС Анатолія Невмиваного. Остільки в кожного з присутніх є досвід гасіння саме лісових пожеж, заняття проходили в формі бесіди.

Після теоретичної частини, лисянські лісівники разом з інспектором оглянули пожежний інвентар та пожежні модулі. Провели практичні заняття з оперативного розмотування пожежних рукавів та створення мінералізованих смуг.

Дані заходи були корисні як для працівників державної лісової охорони, так і для представника служби рятувальників. Найближчим часом лисянські лісівники запланували провести разом з представниками Лисянського районного сектору Управління ДСНС спільне тактико-технічне тренування з відпрацювання взаємодії під час гасіння пожеж у природних екосистемах та порядку оповіщення і евакуації населення.

«Обмін досвідом та проведення таких заходів сприятимуть злагодженій співпраці рятувальників та лісівників. Важливо, щоб було також розуміння проблеми з боку громадян, тоді і кількість пожеж, в тому числі лісових, буде меншою», – підкреслив, головний лісничий Віталій Марусіч.

 

Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://lis-ck.gov.ua/?p=26352

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook