Стейкхолдери визначили траєкторію підвищення якості навчання за освітньою програмою Адміністративний менеджмент

10 квітня 2021 року
онлайн, Факультет аграрного менеджменту

23 березня 2021 року відбулось  засідання в онлайн форматі стейкхолдерів ОП "Адміністративний менеджмент".

Ключовими питаннями порядку денного стали:
- підведення підсумків випуску студентів 2019 р. вступу ОП "Адміністративний менеджмент" 
- поточна ситуація навчання та плани на практичне навчання (квітень-жовтень 2021)
- затвердження плану на наступний 2021-2022 навчальний рік

Зокрема, у засіданні взяли участь:

- Алекс Ліссітса, президент Українського клубу аграрного бізнесу, генеральний директор ІМК, голова Наглядової ради освітнього проекту "Агрокебети", член Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту НУБіП України

- Тетяна Іщенко, директор Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» МОН України

- Владислава Магалецька, голова ДПСС України

- Олена Волошина, Керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні

- Юрій Мельник, Перший заступник голови правління МХП

- Ольга Трофімцева, голова аграрних палат України, екс в.о. міністра аграрнох політики та продовольства України у 2019 р.

- Інна Мєтєлєва, Заступник голови з питань AgriFood Tech в Українській асоціації фінтех та інноваційних компаній (UAFIC), екс-заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

- Олександр Суханов, компанія New Holland Україна 

Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту НУБІП

Юлія Порошенко, Засновниця Agrohub, Співзасновниця Radar Tech

- Анатолій Циркун, керівник проекту "Агрокебети"

- Алла Кравченко, заступник генерального директора УКАБ з міжнародної діяльності

- Олена Ковтун, гарант ОП "Адміністративний менеджмент", програмний координатор проекту "Агрокебети"

 

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо організації навчального процесу у 2019-2020 н.р. та у 2020-2021 н.р. в умовах нових викликів та реальності, спричиненою глобальною пандемією. Була зроблена презентація по результатах попереднього випуску студентів та розглянуті питання щодо необхідності оптимізації змісту ОП "Адміністративний менеджмент".

Учасники зустрічі звернули увагу на необхідності та важливості дотримання запланованих графіків проходження практики під керівництвом менторів під час всього виробничого циклу в рослинництві в агробізнесі протягом квітня-жовтня поточного року. Були розглянуті особливості проходження практичного навчання в умовах пандемії. Також було наголошено на необхідності збереження змістового наповнення програми та максимального залучення практиків до процесу підготовки студентів.

Учасники зустрічі обговорили важливість та особливу роль ментора при проходженні практичного навчання та підготовки кваліфікаційної магістерської роботи. Зокрема, було розглянуто позитивний досвід попереднього випуску студентів, коли ментори-представники топ-менеджменту компаній брали активну участь як у практичному навчанні студентів, так і при підготовці кваліфікаційної магістерської роботи та були присутні на публічному захисті під час засідання екзаменаційної комісії.

Олена Ковтун презентувала результати анонімного опитування випускників 2020 р., на основі результатів якого було вирішено організувати цільову зустріч із залученням HR директорів аграрних компаній (Кернел, Сігнет, ЛНЗ-груп та ін.) для обговорення питань щодо залучення в агросектор найкращих та мотивованих студентів.

«Ми всі зацікавлені в тому, щоб аграрна освіта в Україні йшла в темп розвитку бізнесу. На сьогодні вона відстає. Співпраця з проектом «Агрокебети», що започаткована у 2019 році на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України, очевидно дає інтенсивний імпульси, але потрібно розуміти, що ще є, що наздоганяти», - зауважив Алекс Ліссітса, ідеолог проекту «Агрокебети».

Головним завданням залишається пошук мотивованого студента, який після закінчення навчання на ОП "Адміністративний менеджмент", буде одразу готовий включитись в активну роботу компанії свого ментора.

Олена Ковтун,

гарант ОП "Адміністративний менеджмент"

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook