OPEN FAM ЛЕКТОРІЙ: УКРАЇНА В СВІТОВІЙ ЕКОНОМІЦІ

11 лютого 2021 року

       10 лютого факультет аграрного менеджменту гостинно відкрив двері онлайн-аудиторій юним дослідникам Київщини. У фокусі першої лекції з циклу «Кращі дисципліни від кращих лекторів» - важлива тема: «Економічне положення України на світовій арені», яку разом з слухачами досліджував доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Сергій Кузьменко. До аудиторії заходу долучилось більше 50 учасників: учні - члени Київського обласного територіального відділення МАН, педагоги-керівники учнівських дослідницьких проєктів, старшокласники та вчителі.       

       Світові фінансові кризи, COVID-19, природні катаклізми – ось головні причини змін на світовому ринку, які активно впливають на ситуацію із зовні та середини країни. Посилення власної позиції України на світовій арені як у торгівельній, фінансовій, соціальній та будь-якій іншій сферах є неможливим без формування міцної внутрішньої основи для розвитку. Тому, важливою складовою успішності даного процесу є сталий моніторинг та оцінка змін, що відбуваються у країні.
   Лектор відмітив, що сучасне господарство являє собою складну економічну систему взаємодіючих національних господарств усіх країн світу, взаємозв’язаних між собою економічними відносинами. Ця сукупність економічних, фінансових і політичних зав’язків між країнами різних соціально-економічних типів, що склалися в результаті міжнародного поділу праці, проявляється у створенні світового ринку. Взаємозв’язки між країнами посилюються з поглибленням міжнародного поділу праці, які виявляються у спеціалізації окремих країн при виробництві певних видів продукції, послуг та в подальшому обміні ними.

      

     Юні дослідники відзначили своєю увагою дослідження динаміки розвитку України, зміни її позицій у світовій економіці, активно долучились до обґрунтування основних перешкод розвитку вітчизняної економіки та перспектив розширення внутрішнього інвестиційного та споживчого попиту у відповідь на впроваджувані реформи, відкриття нових підприємств, диверсифікація ринків збуту та поставок енергетичних ресурсів, відновлення сприятливої зовнішньої кон’юнктури.
 
Лариса Карпенко,
заступник декана факультету аграрного менеджменту

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook