Магістри кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка представили результати своїх досліджень на постерній конференції

28 листопада 2020 року

На кафедрі садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка 24 листопада 2020 р. відбулась постерна конференція, яка традиційно проводиться в НУБіП перед захистом магістерських робіт, однак на цей раз в режимі онлайн. О 10:00 на зв’язок вийшли усі співробітники кафедри і нинішні випускники магістратури кафедри.

Відкрив конференцію очільник кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Борис Мазур, який означив регламент виступів та порядок їх обговорення.

Виступ В’ячеслава Чоботаря, присвячений особливостям плодоношення імунних сортів яблуні у насадженнях різних конструкцій, викликав дискусію щодо значення показників питомої врожайності в сучасних насадженнях. Також цікавим було питання впливу підщепи на біохімічний склад плодів у насадженнях яблуні Інституту садівництва НААН.

Про оптимізацію вирощування саджанців порічки за допомогою сучасних препаратів для укорінення живців доповів Олег Місінкевич. З боку викладачів кафедри прозвучали питання щодо конкретних показників якості (параметрів кореневої системи, товщини умовної кореневої шийки, довжини пагонів). У відповідях на них студент показав володіння предметом досліджень, впевненість у достовірності отриманих результатів. У дослідах, проведених у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад», стимулятор Хелпрост позитивно впливав не лише на вихід саджанців, а й істотно поліпшував їхню якість. 

Денис Ананко доповів про якість однорічок яблуні на середньорослій клоновій підщепі залежно від сорту. Дослідження проведено на базі навчальної лабораторії НУБіП «Плодоовочевий сад». Прозвучали зауваження щодо стилю представлення результатів та недостатньо чіткого визначення критеріїв галузевого стандарту на саджанці.

Питанню сортовивчення груші в західному Лісостепу України була присвячена робота Юлії Щербатої. Студентка дала оцінку стійкості сортів груші проти парші; визначила врожайність та товарність плодів; розрахувала економічну ефективність вирощування сортів груші у промисловому насадженні. Прозвучали питання методичного характеру з пропозицією ввести додатковий контроль для зимових сортів.

Зважаючи на особливості цифрового формату, постерна конференція на кафедрі садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка у 2020 р. пройшла цікаво і змістовно, адже усі учасники брали активну участь у дискусії.

Нині ще студенти магістратури, а невдовзі дипломовані магістри за спеціальністю «Садівництво та виноградарство», презентуючи результати власних аналітичних досліджень проведених під керівництвом НПП кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, продемонстрували ґрунтовне володіння сучасною проблематикою в садівництві.

Наталія Шевчук, доцент кафедри садівництва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook