Студентська конференція «Нобелівські лауреати»

3 листопада 2020 року

 3 листопада викладачі циклової комісії фундаментальних дисциплін і комп’ютерних технологій Даль Н.В., Смолянчук Н.В. і Ясінський О.В. провели в програмі Discord студентську конференцію «Нобелівські лауреати».

Головною метою конференції було ознайомлення студентів з історією виникнення премії, роботою п’яти Нобелівських комітетів – робочого органу, відповідального за більшу частину роботи при виборі лауреатів на отримання Нобелівської премії.

Учасниками конференції були студенти коледжу І та ІІ курсів. Вони охарактеризували головні винаходи ХХІ ст., за які науковці отримали премії. Були розглянуті також такі важливі питання: історія виникнення премії, як саме обирають номінантів і переможців, чому інколи Нобелівську премію не призначають. Організатори конференції наголосили на тому, що Нобелівська премія – це, безумовно, найавторитетніша нагорода, про яку таємно чи явно мріє більшість науковців світу. Принаймні тих, які вважають, що працюють відповідно до заповіту Альфреда Нобеля: «…для добра усього людства». З 1901 р. її вручають майже щороку.

Виступи учасників були досить різними, але мета у всіх була одна: привернути увагу до наукових відкриттів (наприклад, до таких, як радіація, винайдення пеніциліну, розшифрування структури ДНК чи винайдення різноманітних ліків); показати,  наскільки якість і інтенсивність наукових відкриттів залежить від технічнї бази університетів та інститутів, умов праці науковців у різних державах світу. Нобелівська премія є найкращою трибуною для борців з авторитарними режимами та людей, які захищають права інших.

 

Циклова комісія фундаментальних дисциплін і

комп’ютерних технологій

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook