Форум "Human capital"

17 листопада 2020, 11:11
кафедра економічної теорії

       12-13 листопада доцент кафедри економічної теорії взяла участь у форумі «Людський капітал: Новий порядок денний», організаторами якого виступили Національне агентство кваліфікацій, Міністерство освіти та науки, Федерація роботодавців України та інші структури.

         Метою даного зібрання було пошук шляхів ефективного формування Національної системи кваліфікацій як одного з напрямків реалізації курсу на євроінтеграцію України.

    На форумі обговорювалися питання гармонізації професійних та освітніх кваліфікацій, стандартів підготовки та оцінювання фахівців для задіяння людського капіталу на шляху економічного зростання країни.

        Серед спікерів форуму були: Юрій Баланюк, Голова Національного агентства кваліфікацій були Сергій Бабак, Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Сергій Шкарлет, т. в. о. Міністра освіти і науки України; Валерія Заболотна, ректор Академії ДТЕК; Людмила Василега, заступник директора Департаменту політики зайнятості, начальник управління професійного навчання та професійної орієнтації Державного центру зайнятості; Олександр Шубін, перший заступник голови Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, заступник Голови Федерації професійних спілок; Ігор Острогляд, Представник Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України»; Юлія Гришина, Народний депутат України, голова підкомітету з питань вищої освіти; Ар’єн Дей, старший фахівець операційного відділу Європейської фундації освіти (ETF); Катаржина Травінська-Конадор, Член Консультативної групи з питань Європейської рамки кваліфікацій та багато інших.
         У ході дискусій були обговорені такі питання, як необхідність більш чіткого формулювання професійних та освітніх стандартів, прогнозування потреби ринку праці у кваліфікаціях, оскільки існує невідповідність потреб ринку праці в Україні та спеціалістів, котрих готують заклади вищої освіти, проблема міграції молоді за кордон, незначна кількість спеціалістів з оцінювання професійних кваліфікацій та професійних стандартів тощо.
      Результатом даного форуму було визначення пріоритетів на нагальних завдань формування Національної системи кваліфікацій, одним із завдань якої є забезпечення відповідності освітніх та професійних кваліфікацій сучасним та перспективним вимогам економіки і ринку праці, потребам суспільства.

Бутенко В.М.,
д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook