Залучили необхідні людські ресурси та техніку: лісівники та рятувальники на Ковельщині гасили умовну пожежу

31 липня 2020 року
Ковель
Posted on 31 Липня, 2020 by 

https://i2.wp.com/lisvolyn.gov.ua/wp-content/uploads/2020/07/IMG_2020073... 300w, https://i2.wp.com/lisvolyn.gov.ua/wp-content/uploads/2020/07/IMG_2020073... 768w" sizes="(max-width: 407px) 100vw, 407px" data-recalc-dims="1" style="border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(204, 204, 204); font-family: monospace; white-space: pre; max-width: 100%; height: auto; box-sizing: border-box; padding: 6px;">

Сьогодні, 30 липня, на базі ДП «Ковельське ЛГ» відбулися навчання працівників державної лісової охорони (ДЛО) ДП «Ковельське ЛГ», «Турійське ЛГ»,  «Старовижівське ЛГ» і СЛАТ «Тур» спільно з рятувальниками 4-ї ДПРЧ м. Ковеля Управління ДСНС у Волинській області. Фахівці обох структур повторно відпрацювали тактичні дії з ліквідації лісових пожеж.

На необхідності вдосконалення відповідних навиків постійно наголошує начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко, як і контролює та аналізує якість виконання завдань. Такою  ж є позиція начальника УДСНС у Волинській області Володимира Грушовінчука. Постійна співпраця обох структур дає позитивний результат, відпрацьовуються командні дії між підрозділами ДСНС та ДЛО. Адже саме вони гасять те, що зазвичай через необережність чи інші незрозумілі мотиви підпалюють люди, які не задумуються над можливими природними втратами, не кажучи вже про матеріальні. Тому спільна мета лісівників та рятувальників – запобігти, попередити і в найкоротші терміни ліквідувати загорання в екосистемі.

Цього разу, за задумом, пожежа в лісі розпочалася із загорання сухої трави. До її ліквідації були залучені пожежні екіпажі та необхідна техніка і працівники державної лісової охорони згаданих лісогосподарських підприємств.

З допомогою трактора було оперативно оборано відповідну ділянку – щоб уникнути поширення пожежі. Залучивши первинні засоби пожежогасіння та об’єктову автоцистерну, вдалося стримати розповсюдження вогню.

 

 

Для участі в навчанні були задіяні автомобіль рейдової групи оперативного реагування  ДП «Старовижівське ЛГ», трактор МТЗ-892 з ПКЛ-70 (ДП «Ковельське ЛГ») та МТЗ-82 з грунтометом (ковельське СЛАТ «Тур»), пожежний автомобіль ДП «Ковельське ЛГ» ГАЗ-66 та пожежний автомобіль ДПРЧ-4 міста Ковель.

Ліквідували умовну пожежу рятувальники 4-ї ДПРЧ м. Ковеля.

Варто зазначити, що такі навчання в області організовуються систематично. Найближчим часом подібні заходи – відповідно до Комплексного плану попередження та ліквідації пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях у 2020 році, заплановані у кількох районах Волині.

 



Пресслужба Волинського ОУЛМГ

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook