ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ – СПЕЦІАЛЬНІСТЬ, ЗА ЯКОЮ АРТЕМ ТЕРЕЩЕНКО ІЗ ЧЕРНІГІВЩИНИ МРІЄ СТАТИ УСПІШНИМ

11 серпня 2020 року

        Будь ласка, кілька слів про себе.

- Цього року я закінчив навчання у Сосницькому сільськогосподарському технікумі бухгалтерського обліку. У мене є дуже великий вибір де навчатися далі, проте хочу продовжувати опановувати фах саме в столичному виші.
 
 
Що стало вирішальними у виборі закладу вищої освіти та спеціальності «Облік і оподаткування»?
- Переглядав інформацію, розміщену на сайтах усіх київських університетів. Найбільш привабливим для мене став сайт НУБіП України. Національний університет біоресурсів і природокористування України помітно виділяється серед багатьох інших закладів вищої освіти. Та й не лише зі слів своїх друзів чи із пречудових світлин сайту університету знаю про його комфортне розташування у лісопарковій зоні, сучасні аудиторії та їх матеріальну оснащеність. Особисто сам у цьому переконався, оскільки ще до запровадження карантину за запрошенням викладачів кафедри обліку та оподаткування побував в університеті на Дні відкритих дверей. А про комфортне проживання у гуртожитку № 10, в якому в усіх кімнатах встановлено металопластикові вікна, нові двері та сучасні світильники та який має сучасну читальну залу з оптимальними умовами для виконання домашніх завдань та про насичене різноманітними заходами позааудиторне студентське життя знаю ще й від своїх родичок-студенток. Моя двоюрідна сестра Крістіна Чухно в цьому році отримала диплом бакалавра зі  спеціальності «Облік і оподаткування» і готується до вступних іспитів в магістратуру. До того ж, вона ще на першому курсі скороченого терміну навчання за рекомендацією викладачів кафедри обліку та оподаткування пройшла стажування у міжнародній консалтинговій (аутсорсинговій) компанії «EBS», а по його завершенню – зарахована до штату працівників. Будучи студенткою, вона поєднувала навчання за денною формою із виконанням обов’язків бухгалтера декількох суб’єктів господарювання. До речі,  її рідна сестра Анжела також випускниця магістратури спеціальності «Облік і оподаткування» 2017 року й вже має власну справу.  А в минулому році студенткою цієї ж спеціальності НУБіП України стала випускниця нашого технікуму Крістіна Нестерова – нині вона вже студентка другого курсу скороченого терміну навчання. І всі вони, як кажуть, в один голос,  розповідають про пізнавальні лекції, цікаві практичні заняття, використання електронних навчальних курсів,  сучасних інтерактивних методів навчання, різноманітне  студентське життя навіть в умовах карантину.  До речі й моя рідна сестра навчалась за  спеціальністю «Облік і оподаткування», тому у виборі професії бухгалтера спрацювала ще й «сімейна профорієнтація».
На мою думку, ця професія дуже престижна. Ознайомившись із кадровою інформацією на  сайтах провідних національних і зарубіжних компаній, для себе зрозумів, що попит на бухгалтера та аудитора  існує й буде існувати завжди. Окрім того, отримавши кваліфікацію бакалавра з обліку і оподаткування, можна претендувати на будь-яку посаду, де висувається вимога економічної освіти.
А чим живеш, окрім навчання?
-           Обожнюю малювати. В технікумі не було занять з образотворчого мистецтва. Якщо в НУБіП України є гуртки, то з величезним задоволенням буду займатись цим видом мистецтва.
А про що мрієш?
-    Як і більшість людей, я мрію, щоб минула пандемія, закінчився карантин і життя всього людства стало звичним, як раніше. А ще, я, як українець, мрію про відновлення миру на сході нашої країни,  щоб кожна українська сім’я в будь-якому куточку України жила в достатку й любові. Маю й свою особисту мрію: вступити до НУБіП України  на бюджет для отримання фаху зі спеціальності «Облік і оподаткування».
 
Розмову вели:
Наталія Кузик, Катерина Шевчук,
доценти кафедри обліку та оподаткування
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook