ВРАЖЕННЯ....ВРАЖЕННЯ.... СТУДЕНТІВ НАПРЯМУ ТРАНСПОРТНІ ТЕХНОЛОГІЇ (НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ) ПРО ДИСТАНЦІЙНУ ОСВІТУ

7 травня 2020 року
МТФ

Між студентами напряму Транспортні технології (на автомобільному транспорті) проведено опитування щодо вражень, побажань та результатів роботи за допомогою дистанційного навчання.

 

Які у Вас враження від навчання онлайн?

Навчання онлайн не замінить аудиторних занять. Є звісно багато плюсів (не потрібно кожного ранку рано прокидатися і йти на заняття по паганій погоді, всі завдання в тебе в комп’ютері і в будь який час дня і ночі, ти можеш їх проходити.  Працюй паралельно, декілька дисциплін за один «навчальний день», а можеш зробити собі вихідний посеред тижня і відкласти «всі важливі справи» на завтра).

 Але є і мінуси: я, як староста, відповідаю за своїх студентів одногрупників, а деякі недобросовісні, я б навіть сказав «ліниві та розбещені вільним життям» студенти не працюють взагалі онлайн, списуючи це на поганий інтернет та недостатність навчальної бази (note-booka в них немає). І це відбиває поганий «слід» на всій групі. До недоліків ще можна віднести недостатню наповненість деяких курсів та відсутність «живого» спілкування з викладачем, кожен студент розуміє прочитаний «сухий текст» лише так, як він асоціює його в себе в голові і  не має можливості почути іншу (можливо правильну, можливо не дуже) думку викладача, що і не дає нам (студентам онлайн) засвоїти матеріал на всі 100%.

·         Як проходить написання бакалаврської роботи? Ваш керівник з Вами на звязку? Як часто?

Моя бакалаврська робота написана на сьогодні на 70%, завдяки базі яку я здобув у коледжі 2 роки тому. Мій керівник на звязку зі мною 5 днів на тиждень з 10 ранку до 10 вечора, і як тільки в мене виникають якісь запитання ми одразу зустрічаємося по відеозв'язку і разом приходимо до «правильного рішення»

·         Чи відбулися якісь суттєві зміни в процесі здачі модулів, лабораторних робіт (звісно, крім того, що вона онлайн)?

Модулі, лабораторні та і взагалі увесь elearn за період карантину наповнився новими завданнями, оновленою теоретичною базою і на мою думку зросла ефективність навчання.

·         Яке Ваше ставлення до карантину?

Це вимушений захід і я думаю це потрібно на сьогоднішній час. Кожен із нас може вирішувати: «сидіти йому вдома і не наражати своє життя і життя своїх рідних на небезпеку», чи «плентатись по вулицях міста без особливої необхідності, із 100% впевненістю, що його це не доторкнеться». Нам дали можливість вибирати, що для кого важливіше і нікого не заставляють робити те, від чого раніше він не міг відмовитись.

·         Як Ви вважаєте що можна добавити, змінити у дистанційному навчанні, щоб полегшити роботу і студенту і викладачу?

Більше розпланувати навантаження на студентів і викладачів по часу і складати який графік отримання та здачі робіт.

·         Вам подобається онлайн освіта? Адже за нею майбутнє ( як ми знаємо) Чи краще знаходитись в аудиторії і працювати із викладачем?

Краще в аудиторії.Спілкування з викладачем і аудиторних занять ніхто і ніщо  не замінить. Онлайн освіта це щось нове, а «нове», як ми добре знаємо не завжди краще ніж «старе»!

·         Ваші побажання та мрії

Мрія на найшвидше повернення до звичайного життя. І мирного неба над головою!

Враженнями ділились із заступником декана Савченко Лілією  Анатоліївною

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook