Вебінар для майбутніх фахівців з туризму: «Антикризове управління в туризмі: наслідки СOVID-19»

3 травня 2020 року

 

     Фахівцям, освітянам та студентам в сфері туризму доводиться лише з тривогою слідкувати за розвитком подій у зв’язку з карантинними умовами СOVID-19. Зробити глибокий аналіз ситуації в галузі туризму було запрошено відомого українського експерта туристичної галузі, ексголову підкомітету туризму ВР України з питань туризму, курортів та рекреаційної діяльності, авторку понад десяти законопроектів, спрямованих на розвиток туристичного потенціалу України Анну Романову.

     У відеоконференції, організованою завідувачкою кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу, д.е.н. Дарією Басюк, прийняли участь викладачі кафедри та студенти 1-го та 2 курсу спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» – всього понад 65 осіб.
     Перш за все, експерт зробила аналіз стану світового туризму в умовах карантину, наголосивши на тому, що найпершою галуззю економіки, яка постраждала від глобальної пандемії COVID-19 є туристична.

     На початку березня Всесвітня туристична організація (UNWTO) констатувала, що річні збитки для глобальної індустрії складуть 30-50 млрд доларів, але і вони можуть в рази збільшуватися, оскільки ситуація постійно змінюється.
     Уряд України ще не підрахував втрати галузі, але вже очевидно, що із закриттям кордонів вони будуть значними. Після короновірусу багато країн «обнуляться», тому Україна має реальний шанс для розвитку внутрішнього туризму та перспективних сегментах міжнародного ринку. Саме на можливостях нашої країни, які відкриються в післякризовий період і зосередила увагу експерт.

     Закінчила свою зустріч Анна Романова оптимістичним закликом до спокою та сприйняття кризи як можливості для подальшого розвитку.

Олена Локутова, 
доцент кафедри туристичного та
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook