НЕ ЗВАЖАЮЧИ, ЩО ОНЛАЙН – МИ ЗАВЖДИ РАЗОМ!

12 квітня 2020 року
Internet, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції

 Запровадження дистанційної форми навчання на факультеті харчових технологій та управління якості продукції АПК– це сучасний освітній досвід, який став у нагоді під час загальнодержавного карантину COVID-19.

 
Доцільність такої форми навчання обумовлена різними факторами, серед яких можна виокремити потребу в інтерактивній взаємодії студентів і викладачів у процесі навчання, надання студентам можливості самостійної роботи з освоєння навчального матеріалу.
 
Сьогодні на факультеті харчових технологій та управління якості продукції АПК всі активно залучені до онлайн-платформи ZOOM – дистанційного навчання студентів. Саме за допомогою цієй програми, студенти 2 курсу скороченого терміну навчання мали змогу зустрітись з одногрупниками та викладачами.
 

На порядку денному були викладені питання, щодо профілактики захворювань та здоров’я кожного, перебігу дистанційного навчання, здачі завдань на порталі elearn.nubip.edu.ua, виконання та захисту курсових робіт, підготовка до екзаменаційної сесій, а також про написання та розрахунку дипломних проектів та випуску.

Студентам було надано всі потрібні матеріали - навчальні програми, тематичні плани, методичні розробки, доступ до електронних бібліотек, тестові завдання, завданнядля самостійної роботи, графік чергування викладачів та онлайн-консультацій студентів тощо. Крім того, на офіційних сторінках кафедр постійно оновлюється інформація щодо перебігу дистанційного навчання.

Заступник декана Наталія Слободянюк зазначила, щоб кожен з нас, ще більш деталішеопрацював презентації лекцій, практичні та лабораторні роботи, тематичні плани, тестові питання, адже у нас незабаром починається сесія, на якій ми повинні показати належний рівень знань, незважаючи на будь – які перешкоди. Активно консультувались з викладачами – предметниками, не боятись задавати запитання по декілька раз. Працювати, розвиватись, навчатись. Також зазначила, про важливість вивчення іноземних мов, оскільки це потрібно у сучасному світі, ну і, звісно, для вступу на магістратуру.
 


Під час проведення онлайн конференції, було створено групу у месенджері Viber, в якій співробітники деканату, викладачі та куратор мають постійний зв’язок із студентами групи для вирішення поточних питань щодо організації та контролю за процесом дистанційного навчання.
 
Куратор групи Володимир Василів похвалив студентів і відзначив їхнє старання під час дистанційного навчання. За те, що вони змогли швидко переключилися на віддалену форму опанування інформації і вже сьогодні демонструють хороший рівень знань. Побажав кожному студентові продовжувати в цьому ж руслі, та з будь - яких питань звертатись за порадою чи допомогою.
 
Кожен зі студентів під час розмови задав питання, які найбільше хвилювали: «Як буде проходити сесія?», «Як ми будемо захищати курсові проекти?» «Коли ми зустрінемось вживу?» «Які часові рамки по здачі завдань?» «До кого можна звернутись за консультацією?» «А в нас буде випускний?»
Приємно зазначити, що під час розмови, ми отримали відповіді на всі запитання і вже не переживали.
 
Зінаїда Бурова подякувала кожному за активну участь на курсі «Фізико-хімічні та технічні основи холодильних процесів». Повідомила, що іспит пройде в дистанційній формі 16 квітня на платформі elearn.nubip.edu.ua. Тож хто ще не встиг підтягнути «хвости», має ще час. Розповіла, про форму проведення іспиту та звернула увагу, на які питання потрібно приділити окрему увагу. Побажала всім залишатись здоровими та не переставати мріяти.
 

Староста групи Артем Антонів відзначив, що студенти під керівництвом викладачів виконують обов’язкові індивідуальні завдання, розв’язують ситуаційні задачі, проводять розрахунки, готують курсові проекти, розробляють бізнес – плани та багато ін.. Завдяки можливостям інтернет-ресурсів і месенджерів надсилають фотозвіт на перевірку викладачеві для наступного оцінювання.

Студенти висловили подяку  викладачам факультету за відмінну організацію навчання, за  можливість отримання знань в дистанційних умовах, за постіну підтримку як онлайн, так і по – телефону. Домовились про наступну зустріч в такому ж форматі, побажали один одному ефективного використання часу. І вже з нетерпінням чекають можливості обняти один одного при зустрічі.
 
 
Артем Антонів,
студент 2 курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
скороченого терміну навчання
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook