Популяризуємо науку – популяризуємо НУБіП України

1 березня 2020 року
     Наука – є рушійною силою розвитку суспільства та держави. Достатньо згадати слова Нобелівського лауреата Ф. Жоліо-Кюрі: «Країна, яка не розвиває науковий потенціал, перетворюється у колонію». Але, незважаючи на всі проблеми, з якими наразі стикається українська наука, водночас стає все більше можливостей для її популяризації, особливо для зростаючого покоління.

     Так, з лютого на хвилях «Емігрантського радіо» виходить програма «Еко_логічно», продюсером якої є Анастасія Недобиткіна, випускниця НУБіП України. Приємно усвідомлювати, що ведучою наукового блоку цієї радіопередачі була обрана Ольга Кравченко, молодий науковець, старший викладач кафедри загальної, органічної та фізичної хімії НУБіП України.

     В якості запрошених гостей першої радіопередачі до студії завітали лауреат премії Президента України для молодих вчених, радіобіолог, кандидат біологічних наук Олена Паренюк та Богдан Сіненко, молодий науковець, студент магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України. Під час етеру гості та ведуча порушили питання особливостей радіоекології як науки, зростання інтересу до Чорнобильської зони як туристичного об'єкту, розвитку атомної енергетики у найближчі роки, а також перспективи радіобіологічних досліджень Марсу. 

     Отже, сподіваємося, що передача стане гарним стартапом у справі популяризації науки та приверне увагу майбутніх абітурієнтів до нашого навчального закладу.

Ольга Кравченко,
старший викл. кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook