Випускниця Київського медичного коледжу Наталія Алєксєєва мріє допомагати людям і тому обирає НУБіП та спеціальність «Соціальна робота»

27 січня 2020 року
  • Розкажіть про себе.

     – Я, Алєксєєва Наталія, студентка Київського медичного коледжу імені П.І. Гаврося. Навчаюся за спеціальністю «Сестринська справа». Вважаю, що моє покликання – допомагати людям. Маю мрію навчатися в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на гуманітарно-педагогічному факультеті за спеціальністю «Соціальна робота» (освітня програма «Соціально-психологічна реабілітація»).

  

  • Чому Вас цікавить ця спеціальність?

     – По-перше, змалечку дуже люблю піклуватися про інших, одна лише думка, що я комусь допомагаю, піднімає мені настрій в сотні разів. Я не просто хочу допомагати людям, а бути хорошим, висококваліфікованим фахівцем. Саме тому, я обрала спочатку медичну освіту, а потів планую вивчати «Соціальну роботу» та «Соціально-психологічну реабілітацію» і обов’язково працювати за фахом. По-друге, спеціальність «Соціальна робота» входить в ТОП-5 найпрестижніших та високооплачуваних професій у розвинутих країнах Світу, а оскільки я оптиміст, то переконана, що Україна такою незабаром буде. По-третє, футурологи відзначають, що у найближчому майбутньому потреба у соціальних працівниках буде тільки зростати, оскільки з розвитком робототехніки скорочуватимуться робочі місця та зникатимуть професії, де людину зможе замінити машина. Людям необхідно буде допомагати шукати себе в нових сферах зайнятості. Також зростає кількість людей з інвалідністю, осіб з девіантною поведінкою, яким потрібна професійна допомога та реабілітація. Тому, на моє переконання, соціальні працівники роботу будуть мати завжди. По-четверте, бути Людиною і навчитися допомагати іншим можна тільки у відповідному середовищі – гуманному, толерантному, емпатійному, дружньому. Саме таким є колектив кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України. По-п’яте, я дуже хочу, щоб Світ став хоч на краплину добрішим, а це – професійний обов’язок соціального працівника.

  • Звідки дізналися про наш університет та про нашу спеціальність?

     – Про НУБіП я знаю із розповідей мого брата, який навчається на першому курсі за спеціальністю «Соціальна робота». Я впевнена, що тут якісна освіта та базові знання. Мій брат в захопленні від навчання. Я йому довіряю, тому буду поступати тільки в НУБіП України.

  • Чи маєте якість побажання для нас?

     – Вам я бажаю подальшого розквіту та багато-багато активних, хороших студентів. НУБіП гідний того аби називатися найпопулярнішим університетом України.

Розмову вела професор
кафедри соціальної роботи та реабілітації
Ірина Сопівник
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook