Науковий гурток «Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд»

Керівник гуртка:
Дмитренко Євген Анатолійович

кандидат технічних наук, доцент

 

Науковий гурток "Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд" розпочав свою діяльність у 2019 р.

Актуальність використання комп’ютерних технологій у робочому процесі сучасного спеціаліста у сфері промислового та цивільного будівництва важко переоцінити, бо вони дозволяють значно прискорити процес створення проектної документації, підвищити якість та точність проектних рішень, розширити можливості їх аналізу та досліджень, і, у кінцевому рахунку, зменшити терміни і вартість зведення будівель та споруд в цілому.
Велику популярність за кордоном і у нашій країні здобула технологія BIM (Building Information Modelling) - технологія проектування та моніторингу будівельних об’єктів та споруд, яка має суттєві переваги перед традиційною CAD-технологією. Одним із вітчизняних програмних комплексів, який реалізує цю технологію є ПК «ЛІРА-САПР» (продукти «ЛІРА-САПР», «САПФІР-3D», «МОНОМАХ», «ЕСПРІ»).

Наукова спрямованість гуртка – новітні методики моделювання та розрахунку будівель та споруд за допомогою програмних комплексів «ЛІРА-САПР» на основі новітніх технологій інформаційного моделювання будівель (Building Information Modelling - BIM) і вирішення науково-виробничих задач, пов’язаних із темою майбутніх магістерських дипломних робіт студентів.


Новини

Всі новини
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook