Доценти кафедри провели профорієнтаційну роботу в Олександрійському коледжі БНАУ

28 листопада 2019 року

Доценти кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка ФВМ НУБіП України Куліда Марія Анатоліївна та Ткаченко Сергій Михайлович 25 листопада 2019 року провели профорієнтаційну роботу в Олександрійському коледжі БНАУ Кіровоградської області щодо вступу випускників Олександрійського коледжу у 2020 році на навчання до НУБіП України і, зокрема, на спеціальність «Ветеринарна медицина».

 


Керівництво навчального закладу, в.о. директора Олександрійського коледжу Соловйова Тетяна Іванівна разом зі студентами 4 курсу із задоволенням провели таку зустріч. У зустрічі прийняли участь студенти 4 курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» у кількості 33 особи. 
Куліда М.А. та Ткаченко С.М. представили презентацію про НУБіП України та факультет ветеринарної медицини, ознайомили студентів з правилами вступу до НУБіП України і роз’яснили усі вимоги до подачі документів, зокрема, на спеціальність «Ветеринарна медицина» у відповідності до вимог нової редакції «Закону України про вищу освіту». Під час свого виступу доценти Куліда М.А. та Ткаченко С.М. особливий акцент зробили на перевагах навчання в НУБіП України, а також на складові у підготовці фахівців спеціальності «Ветеринарна медицина».


Перш за все – це кадровий потенціал (професорсько-викладацький склад), який на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України найпотужніший у порівнянні з іншими факультетами ветеринарної медицини України і налічує 32 професори (з них 1 – Герой України, 6 академіків та членів-кореспондентів НАН та НААН України), більше 50 доцентів.
Друге – це навчально-методичне, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу та практична підготовка, яка на факультеті ветеринарної медицини на досить високому рівні. Викладачі факультету ветеринарної медицини НУБіП України є авторами більшості підручників, посібників та монографій, які видаються під грифом Міністерства освіти і науки України. В структурі університету є чотири навчально-дослідні господарства, де студенти проходять практичну підготовку. Можливість стажування та проходження практичної підготовки за кордоном також надається.
Третє – це культурно-виховна та спортивно-масова робота, яка в НУБіП України та факультеті ветеринарної медицини на найвищому рівні. Студенти факультету ветеринарної медицини постійно займають перші та призові місця у спортивних змаганнях та творчих конкурсах (Краса НУБіП України, «Голосіївська весна» тощо).
Результатом проведеної профорієнтаційної роботи викладачами кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Кулідою М.А. та Ткаченком С.М. в 2018 році став вступ у 2019 році до НУБіП України 5 випускників Олександрійського коледжу, і троє з них вступили на ветеринарний факультет, зараз є студентами 1 курсу: Чорнобривий Павло, Ляшко Валентина, Шаматріна Катерина, Бояр Дарія, Кірокосян Саргіс.
У 2020 році подавати документи для вступу в НУБіП України на ветеринарний факультет буде випускниця коледжу Черемісова Катерина.

Куліда М.А.,

Ткаченко С.М.

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook