Вчені НУБіП на першому міжнародному конгресі пшениці

6 серпня 2019 року

     У Канаді пройшов перший міжнародний конгрес пшениці, участь у якому взяли більш ніж 800 визнаних вчених з понад 50 країн світу, наукова діяльність яких пов’язана з генетикою, селекцією, біологією, фізіологією, біотехнологією, технологіями вирощування пшениці. А також визнанні міжнародні організації, що опікуються, окрім наукових аспектів розвитку виробництва пшениці, і економічними, соціальними, екологічними проблема.

    Зусилля наукової спільноти спрямованні на вирішення глобальної проблеми продовольчої та енергетичної безпеки в світі в цілому та в окремих регіонах. Особлива увага майже у всіх доповідях приділялася проблемам адаптації та стійкості рослин різних видів пшениці до абіотичних і біотичних чинників.

    Національний університет біоресурсів і природокористування України на конгресі представляла завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська. Вона презентувала дві доповіді, в яких відобразила стан виробництва видів пшениці в Україні та результати досліджень щодо підвищення стійкості рослин пшениці до стресів та управління формуванням урожайності та якості зерна.


Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook