Вчені НУБіП на першому міжнародному конгресі пшениці

6 серпня 2019 року

     У Канаді пройшов перший міжнародний конгрес пшениці, участь у якому взяли більш ніж 800 визнаних вчених з понад 50 країн світу, наукова діяльність яких пов’язана з генетикою, селекцією, біологією, фізіологією, біотехнологією, технологіями вирощування пшениці. А також визнанні міжнародні організації, що опікуються, окрім наукових аспектів розвитку виробництва пшениці, і економічними, соціальними, екологічними проблема.

    Зусилля наукової спільноти спрямованні на вирішення глобальної проблеми продовольчої та енергетичної безпеки в світі в цілому та в окремих регіонах. Особлива увага майже у всіх доповідях приділялася проблемам адаптації та стійкості рослин різних видів пшениці до абіотичних і біотичних чинників.

    Національний університет біоресурсів і природокористування України на конгресі представляла завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська. Вона презентувала дві доповіді, в яких відобразила стан виробництва видів пшениці в Україні та результати досліджень щодо підвищення стійкості рослин пшениці до стресів та управління формуванням урожайності та якості зерна.


Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook