Перші кроки від теорії до практики та працевлаштування студентів харчовиків

9 липня 2019 року

Відповідно до наказу №990 «С» проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців та у відповідності до робочого навчального плану, студенти 3 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК були направлені на виробничу практику до 20 підприємств харчової промисловості.

Вибір баз практики проводився з урахуванням спеціалізації, технічного і технологічного забезпечення виробництва і замовлень на підготовку спеціалістів. Тому, базами практики є такі сучасні передові підприємства як  ТОВ "М’ясокомбінат Ювілейний", ТОВ "Юніверсал Фіш Компані", ТОВ "Київський БКК", ПП "АЛМА-ВЕКО ФУД", ТОВ "М’ясопереробний завод "Поділля", Підприємство з іноземними інвестиціями "МакДональз Юкрейн ЛТД", ПАТ "Ніжинський м’ясокомбінат", ТОВ "М’ясний стандарт" ПП "Липовецький ковбасний цех" та інші.

 

 

Виробничій практиці передують лекційні та лабораторні заняття з дисциплін «Теоретичні основи харчових технологій», «Технологія галузі», «Харчові технології». Де студенти вивчають теоретичні основи виробничих процесів виготовлення м’ясних, рибних, молочних, кондитерських виробів та вперше власноруч виготовляють ці продукти. 

 

Під час проходження практики закладаються основи практичної діяльності, практичних вмінь, навичок і професійних якостей майбутнього фахівця харчової промисловості. Тому, практичне навчання студентів є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки фахівців ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології».

В перший день візиту на підприємства студенти ознайомились з  територією підприємств, розташуванням їх адміністративних, виробничих, складських та допоміжних будівель.

Наступним кроком була презентація компаній, інформування щодо їх діяльності, цінностей та складових успіху. Після цього студенти відчули себе ніби на співбесіді  по працевлаштуванню у престижні компанії, ретельно обдумували кожен пункт при заповненні анкет.

Найважливішим етапом було ознайомлення з виробничими процесами на підприємствах. Студенти одягнули спецодяг, пред’явили медичні книжки та з неймовірною цікавістю вирушили на виробництво. 


Практиканти були вражені сучасним обладнанням, системою контролю якості та безпечності сировини та готової продукції, а також високим професіоналізмом працівників.

На сьогоднішній день практика триває, студенти працюють у виробничих цехах та лабораторіях підприємств.  В кінці кожного робочого дня з практикантами проводять бесіди директори по виробництву, технологи під час яких студенти відповідають на запитання, що стосуються технологічних процесів, їх режимів, одержують домашні завдання.

Проходження виробничої практики на сучасних підприємствах харчової промисловості, з якими співпрацює НУБіП України, дозволяє студентам закріпили здобуті раніше знання, набути виробничо-професійних вмінь і навичок за спеціальністю, що є необхідною умовою підготовки не лише висококваліфікованих працівників, а й справжніх професіоналів своєї справи.

Потребу на ринку праці у висококваліфікованих спеціалістах харчової промисловості підтверджують зустрічі з майбутніми роботодавцями, що проходять на кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів. Представники компаній, які є лідерами у виробництві різноманітних харчових продуктів, презентують свої компанії та запрошують на роботу наших випускників.

 

Отже, відмінно організований навчальний процес, що включає глибокі теоретичні знання та ефективну практичну підготовку студентів факультету харчових технологій дозволяє підготувати висококваліфікованих спеціалістів, яких потребують сучасні підприємства харчової промисловості. Тому, бакалаври з впевненістю у завтрашньому майбутньому, обирають навчання у магістратурі за спеціалізаціями:

- «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса»;

- «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів»;

- «Нутриціологія»;

- Якість, стандартизація та сертифікація.

Аліна Менчинськастарший викладач  кафедри

технології м’ясних, рибних та морепродуктів

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook