Науково-методичний семінар

7 лютого 2019 року
м. Київ, НУБіП України

 Наставник академічної групи- це велика відповідальність

 7 лютого 2019 року в нашому університеті відбувся науково-методичний семінар для наставників студентських груп, метою якого було розкрити концептуальні основи виховної роботи в університеті та актуалізувати потреби наставників академічних груп у здійсненні виховної роботи з підопічними студентами.  

Наставники академічних груп факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК також не лишаються осторонь розгляду питань виховання особистості студента. Так на заході були присутні наставники груп, співробітники факультету доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Василів Володимир та асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Омельян Аліна.

Під час роботи семінару обговорювались важливі питання пов’язані з організацією виховної роботи зі студентами.

Семінар відкрив директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України Ржевський Геннадій Миколайович з важливою доповіддю «Особливості організації виховної роботи наставників із студентами НУБіП України», головним меседжем якої було узагальнити та систематизувати знання наставників академічних груп щодо організації виховної роботи зі студентами. Доповідач наголосив на значенні виховної роботи наставника академічної групи, та надав практичні поради щодо організації виховної роботи зі студентами. Його доповідь викликала не аби який інтерес в учасників семінару. Під час обговорення директор дав вичерпні відповіді на поставленні запитання, які стосувались організації дозвілля студентів, проведення екскурсій, тематичних виставок, масових заходів, відвідування театрів тощо.

Не менш захоплюючою була доповідь кандидата психологічних наук, доцента Мартинюк Ірини Анатоліївни на тему: «Методи розвитку згуртованості студентської групи», завданням якої було ознайомити наставників із сучасними методиками розвитку згуртованості студентів, сформувати практичні уміння й навички взаємодії наставників зі студентами на початковому етапі формування студентської групи. Вона поділилась рядом інтересних, дієвих методик, які випробувала при роботі з підлеглими студентськими групами.

Також досить нагальною була тема «Методи запобігання булінгу в студентських групах», суть якої розкрила кандидат педагогічних наук, доцент Омельченко Людмила Миколаївна. Вона ознайомила слухачів із причинами прояву агресії в студентських групах та методами їх запобігання, поділилась практичними вміннями організації виховної роботи, орієнтованої на запобігання проявів булінгу. Великий інтерес присутніх викликав наведений досвід закордонних фахівців з вирішення цього важливого для студентського середовища питання.

Підсумовуючи роботу семінару, і доповідачі, і слухачі, дійшли висновку, що бути наставником у студентських групах- це дуже важлива і відповідальна місія, яка вимагає великих зусиль, знань, терпіння для формування особистості майбутнього фахівця, справжнього громадянина!

 

Доцент кафедри ПіОПП АПК

Наставник групи ХТ-1 скороченого терміну навчання

Володимир Василів

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook