Курс «Environmental radioactivity and Radioecology course KJM353» у Норвезькому університеті наук про життя

26 січня 2019, 11:42
Норвезький університет наук про життя

 Завдяки співпраці Інституту сільськогосподарської радіології (НУБіП України), кафедри радіобіології та радіоекології та Норвезького університету наук про життя (Норвегія) в рамках спільного проекту «Об’єднана українсько-норвезька програма освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища» студенти-магістри Гречанюк Максим, Павленко Поліна, Ковпак Анна, Корепанова Катерина, Чуприна Дарина та Волкогон Іван взяли участь у навчальному курсі «Environmental radioactivity and Radioecology course KJM353», що пройшов у Норвезькому університеті наук про життя в період з 08.01. по 26.01. 2019 року.

Навчальний курс дав змогу значно поглибити свої знання з радіоекології  та загальної радіобіології, адже він передбачав як лекції, так і лабораторні заняття. Студенти мали унікальну можливість прослухати доповіді провідних вчених в галузі радіоекології з Норверії (Brit Salbu, Deborah H. Oughton, Ole Christian Lind), України (В.О. Кашпаров), та інших країн (Peter Stegnar, Tom Hinton, Hildegarde Vandenhove, Juan Carlos Mora Canadas).

Курс лабораторних робіт з оцінки міграції штучних радіоактивних ізотопів в харчових ланцюгах водних екосистем викликав велику зацікавленість, а отримані експериментальні дані щодо рухливості, розподілу, біодоступності та накопичення 137Cs (134Cs) та 60Со з двох різних джерел (осаду та морської води) у блакитних мідіях по поверненні в Україну потрібно оформити згідно вимог та відправити на перевірку.

 

 

Науковий співробітник Неля Шпирка 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook