Інтенсивний та стрімкий розвиток факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – звіт декана Лариси Баль-Прилипко

27 грудня 2018 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 315

 

 

 

27 грудня декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко на зборах трудового колективу представила звіт про підсумки діяльності факультету за 2017/2018 н.р.  та завдання на наступний навчальний рік.

У поточному році було проведено акредитаційну експертизу освітньо-професійних програм: “Технологія зберігання, консервування  та переробки м'яса”, “Технологія зберігання та переробки водних біоресурсів”,  “Якість, стандартизація та сертифікація”.

 

Проведено аналіз вступної кампанії, зокрема відмічена тенденція до зростання контингенту студентів, належну увагу зосереджено на  посиленні профорієнтаційної діяльності кожного НПП; продовження удосконалення  матеріальної бази; цього року педколектив поповнено двома кандидатами наук, відкрито нову спеціальність з підготовки  фахівців ОС «Магістр» за освітньою програмою «Нутріціологія», залучення до цього фахівців (кандидатів та докторів медичних наук); спільно із міжнародним відділом університету на високому рівні відбувся «Food Safety Short Course» («Короткий курс з безпечності харчових продуктів»), який провели фахівці з Університету штату Пенсільванії (державний університет США) (4 червня-6 липня 2018 р.); проведення наукових заходів, присвячених 120-річчю університету: науково-практичний семінар «Харчове законодавство України». Нове харчове законодавство та його наближення до норм ЄC щодо харчових продуктів (15-16 березня 2018 р.); міжнародна науково-практична конференція «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя»,  присвячена 120-річчю НУБіП України, 23-25 травня 2018 р.; проведення на достойному рівні вперше Всеукраїнська студентська олімпіада із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» – 21-23 березня 2018 р. тощо.

 

Головним завданням для всього колективу визначено підвищення якості освітнього, дослідницького процесів шляхом постійної турботи про науково-педагогічні кадри, підвищення їх кваліфікації на провідних підприємствах харчової промисловості, особливо молодих вчених. Удосконалення концепції проведення профорієнтаційної роботи, запровадження викладання фахових дисциплін англійською мовою для студентів ОС «Магістр» освітніх програм «Якість, стандартизація та сертифікація», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».

 

 

Сприяння розвитку студентського самоврядування факультету, постійне залучення студентів до культурних, спортивних, інтелектуальних конкурсах. Проведення актуальних наукових досліджень з пріоритетних напрямів виробництва  та науки і забезпечення при цьому широкого впровадження отриманих результатів у виробництво та навчальний процес. Забезпечення підвищення публікаційної активності НПП факультету, особливо молодих вчених, у виданнях наукометричних даних SCOPUS, Web of Sciense. Залучення коштів спеціального фонду на особові рахунки науково-виробничих (інноваційних) підрозділів, через виконання наукових розробок. У міжнародній діяльності: здійснення набору студентів на навчання на спеціальність 181 «Харчові технології» іноземних громадян – не менше 5 осіб; взяття участі НПП кафедр в міжнародних наукових програмах, проектах; організація студентів факультету для взяття участі у програмі практичного навчання в Німеччині; продовження робіт щодо співпраці з Університетом Пенстейт, США з реалізації англомовного проекту з харчової безпеки.

Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, схвалив звіт декана факультету, а колективу побажав творчих успіхів та наукових здобутків в наступному році. Також, ним було зазначено основні завдання університету, на які необхідно звернути увагу в 2019 році, зокрема: підтвердження університету статусу дослідницького; продовження профорієнтаційної роботи; забезпечення участі абітурієнтів в Олімпіаді вступників; активна участь НПП у конкурсі МОН наукових проектів тощо.

 

Участь в обговоренні звіту взяли завідувач кафедри м`ясних, рибних та морепродуктів доцент Олександр Савченко, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Юрій Сухенко, професор Тетяна Лебська та доцент Наталя Мєдвєдєва. Позитивно оцінивши роботу колективу, зазначили інтенсивний розвиток факультету, наголосили на важливості розвитку ряду аспектів науково-дослідної, навчальної робіт та виконання заходів, що забезпечать підтвердження статусу дослідницького університету, запропонували схвалити звіт. Трудовий  колектив одноголосно підтримав  звіт декана факультету.

 

Наталія Сілонова

доцент кафедри стандартизації та

сертифікації с.г. продукції,

секретар факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook