Осіння екскурсія до Палацу правосуддя

25 жовтня 2018 року

     Для кафедри цивільного та господарського права стає доброю традицією восени відвідувати зі студентами знакові для України установи.

     Цього року студенти магістратури 1 року навчання, скороченого терміну навчання 2 року та студенти групи 1602 відвідали Верховний Суд. Організацію та супровід забезпечили доценти кафедри Ю.С. Канарик, Л.О. Панькова та М.В. Пушкар.

     Це була подорож не тільки до вищого органу судової влади, а й у минуле розкішного Кловського палацу, де розташований нині Верховний суд.

    Кловський палац пам'ятка архітектури національного значення XVIII століття у Києві. Спочатку його планували як резиденцію для представників царської родини, але за призначенням жодного разу не використовували. У різні історичні періоди тут були Лаврська друкарня, Київська гімназія, військовий госпіталь і навіть Музей історії Києва.

     Остання реконструкція тривала протягом шести років і закінчилася у 2009 році.

     Студенти з викладачами відвідали залу судових засідань, в якій розглядаються цивільні, господарські та адміністративні справи; залу засідань Пленуму Верховного Суду, конференц-залу.

     На стінах зали засідань Пленуму Верховного Суду відображено становлення Української державності: князь Ярослав Мудрий з Руською правдою, гетьман Пилип Орлик з першою Конституцією України, перший президент України Михайло Грушевський з ІV Універсалом.

     В музеї Верховного Суду - історичні документи, мантії і нагрудні знаки та суддівська атрибутика, а також колекція подарунків від судових інстанцій інших держав.

   

Кафедра цивільного та господарського права висловлює щиру вдячність Іванченко Ірині Борисівні, яка провела цю чудову екскурсію залами Верховного Суду.

Лілія Панькова,

доцент кафедри цивільного та господарського права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook