Голландські студенти – до НУБіП, українські – до Університету Вагенінген

1 липня 2018 року

     Уже в дев’ятий раз розпочав свою роботу навчальний теоретико-практичний курс «Радіоактивність та ядерна енергетика», організований НУБіП України та Університетом Вагенінген (Нідерланди).

    Цьогоріч участь в ньому беруть 52 студенти (30 студентів з Інституту Природничих наук Університету Вагенінген та 22 студенти з факультетів: захисту рослин, біотехнології та екології, гуманітарно-педагогічного, менеджменту і механіко-технологічного).
     Координаторами цьогорічного курсу від НУБіП України є доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Людмила Вагалюк та асистент кафедри радіобіології і радіоекології Володимир Іллєнко.

     Курс триватиме 2 тижні, перший з яких в Університеті Вагенінген, а наступного тижня ми радо зустрічатимемо гостей в стінах нашого університету, де для учасників заплановані лекції провідних вчених у галузі радіобіології і радіоекології: академіка Ігоря Гудкова, професора Валерія Кашпарова, доцента Миколи Лазарєва та інших.

     Традиційно під час візиту пройдуть дружній матч з футболу між учасниками з України та Нідерландів, поїздка до Зони відчуження. А наразі учасники курсу отримують нові знання з радіаційної безпеки та ядерної енергетики від провідних вчених Університету Вагенінген та науковців Нідерландів.

Юлія Рибалко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook