Ректорат розглянув підсумки літньої екзаменаційної сесії, готовність кампусу до нового навчального року і вступної кампанії

21 червня 2018 року

     21 червня 2018 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Привітавши директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиду з днем народження, а декана агробіологічного факультету Оксану Тонху з обранням на посаду, очільник університету загострив увагу на актуальних питаннях. Маючи високу якість навчального процесу, потужне дослідництво, що, зокрема підтверджується високими позиціями в рейтингах, університет повинен встановлювати конкурентні ціни на навчання, які відповідають сьогоденню і корелюються із собівартістю. Вартість не може бути нижчою, ніж в інших закладах вищої освіти, які готують фахівців, не маючи такої потужної і унікальної бази. Друге, на чому наголосив ректор – повноцінне комплектування груп. Спеціальності, на які не буде набрана необхідна кількість студентів для створення повнокомплектних груп згідно з діючим законодавством, відкриватися не будуть. Також ректор запевнив членів ректорату, що незважаючи на складну фінансову ситуацію заробітна плата, відпускні та матеріальні допомоги на оздоровлення будуть виплачені вчасно і в повному обсязі.

     Розгляд питань порядку денного розпочали з інформації відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука, який доповів про стан готовності до вступної кампанії. Відповідно затверджені всі необхідні нормативні акти, склади приймальних, атестаційних, предметних екзаменаційних, апеляційної та відбіркових комісій. Максимальний обсяг державного замовлення також затверджений і опублікований на офіційному сайті. Віктор Шевчук озвучив проект змін до Правил прийому, які узгоджують документи з останніми змінами до загальних Умов прийому, а також щодо встановлення дворічного терміну навчання за скороченою програмою для вступників на базі молодшого спеціаліста, що пропонує схвалити навчально-методична рада. Ця новація викликала жваву дискусію. Остаточно зміни до Правил прийому розгляне вчена рада університету, засідання якої відбудеться завтра.

     Пропозиції цін на навчання, подані деканатами та дирекціями, озвучив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. При формуванні пропозицій були враховані інфляція, можливі збільшення розміру мінімальної заробітної плати, підвищення вартості комунальних послуг тощо. Як запевнив проректор, для вступників на перший курс вартість буде ринковою і конкурентною, а от для студентів 2-4 курсів вона буде відкорегована лише в межах дозволених законодавством 13,7% – рівень інфляції.

     Про результати першого етапу відбору наукових проектів для участі в конкурсі Міністерства освіти і науки доповів начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Активніше за інших участь у підготовці брали факультети захисту рослин, біотехнологій та екології, ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічний та ННІ лісового і садово-паркового господарства. Загалом же достатню кількість балів та загальним обсягом необхідного фінансування 8,7 мільйони гривень (на які може претендувати наукова спільнота НУБіП) набрали 22 заявки. Проте ректорат прийняв рішення клопотати перед міністерством щодо розгляду ще низки проектів аграрного напряму і спрямовані на вирішення актуальних прикладних завдань.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк представив грунтовний аналіз готовності кампусу до нового навчального року. Зокрема, для поселення першокурсників відібрано 162 кімнати, з яких 38 вже відремонтовані за сучасними потребами. В 45 помешканнях на разі йдуть оздоблювальні роботи, а в решті – протягом липня-серпня. Також до початку року в усіх гуртожитках буде проведений комплекс заходів з дезінсекції, дезінфекції та інших робіт, як того вимагають санітарно-гігієнічні норми. На виконання рішення вченої ради і наказу ректора Станіслава Ніколаєнка триває заміна меблів: до 1 вересня всі застарілі предмети будуть замінені на нові. Окрім того в гуртожитку №11 будуть замінені електричні плити на сучасні індукційні, які вже закуплені. Підводячи підсумки, ректор вкотре наголосив, що прерогатива ректорату – підтримка інфраструктури, місць загального користування, безпеки і комфорту проживання студентів в гуртожитках, а от внутрішнє оздоблення кімнат і лад в них – мешканців. Для забезпечення цього щотижнево на спільних нарадах керівництва факультету чи ННІ зі студентським самоврядуванням має розглядатися ситуація в гуртожитках.

     Проміжні результати літньої екзаменаційної сесії представила начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Серед студентів бакалаврату маємо 441 відмінника, а середній бал – 74,1. Що ж до майбутніх магістрів, то серед них на відмінно іспити здали 231 студент, середній бал склав 77,3. Разом з тим маємо ще досить велику кількість боржників і тому деканам і директорам дане доручення провести відповідну роботу індивідуально з кожним студентом.

     Проект змін до Порядку подачі документів на присвоєння вчених звань презентувала вчений секретар Оксана Барановська. Окрім унормування термінології відповідно до нового законодавства, вони стосуються зняття норм про наявність певної кількості одноосібних наукових праць. Після затвердження вченою радою документ буде оприлюднено на офіційному сайті університету.

     Про результати конкурсу на заміщення вакантних посад завідувачів та професорів кафедр доповів начальник відділу кадрів Микола Михайліченко. Ректорат рекомендував вченій раді таємним голосуванням обрати відповідні кандидатури.

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат надав дозвіл на передачу в оренду площ в коледжах-відокремлених підрозділах університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook