Микола Костенко переможець третього відкритого чемпіонату НУБіП України зі спортивного 15-тиборства «UNI – SPORTMAN НУБіП України – 2018»

14 травня 2018 року

    11 та 12 травня 2018 року в нашому університет відбувся третій відкритий чемпіонат НУБіП України «UNI – SPORTMАN НУБіП України – 2018» серед науково-педагогічних працівники і співробітників віком від 25 до 60 років.

     Разом зі спортсменами НУБіП України змагалися представники ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», Київського Національного університету будівництва і архітектури, депутати Київської міської ради, спортивно-масові діячі. Приємно зазначити, що Ярослав Бова, представник Київського Національного університету будівництва і архітектури вже вдруге зголосився прийняти участь в чемпіонаті з 15-борства, а організатор спортивно-масових заходів та спортивний діяч Валерій Мельников, зазначив, що вражений рівнем фізичної підготовки науково-педагогічних працівників НУБіП України. Загалом, на старт змагань вийшли 24 учасники. Особливістю третього чемпіонату зі спортивного 15-борства стало те, що окрім переможців в абсолютному заліку, окремо визначались і нагороджувались учасники у вікових категоріях: «25 – 44 роки» і «45 років і старші».

     Ідея проведення чемпіонату НУБіП України зі спортивного 15-борства серед науково-педагогічних працівників належить Сергію Кваші, проректору з навчальної і виховної роботи НУБіП України. Слід зазначити, що аналогів цих змагань не має в жодному закладі вищої освіти України і Світу! За два дні спортсмени приймають участь в змаганнях з 15 видів спорту, котрі були обрані ними з 25 запропонованих. Справжній спортивний азарт і запекла боротьба вирували на спортивних майданчиках кафедри фізичного виховання (настільний теніс, дартс, стрибки в довжину з місця, метання малого м’яча, біг 60 м, волейбол, стрітбол, футбол, гандбол, жим штанги лежачи, шахи і шашки), в тирі кафедри військової підготовки (кульова стрільба) та клубах більярду і боулінгу.

     Отже, абсолютним переможцем третього відкритого чемпіонату НУБіП України «UNI – SPORTMАN НУБіП України – 2018» став Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, набравши у підсумку 67 балів. Друге місце з 96 балами посів Юрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. професора В.І. Симиренка. Третє місце в абсолютному заліку, з перевагою лише в 1 бал від четвертого місця, посів Сергій Вербицький, старший викладач кафедри фізичного виховання (105 балів), а четверте місце в абсолютному заліку посів Костянтин Махно, доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного.

     Переможцями і призерами у віковій категорії «45 років і старші» стали: 1 місце – Сергій Вербицький, старший викладач кафедри фізичного виховання; 2 місце – Ростислав Тарасенко, голова первинної профспілкової організації НУБіП України, професор кафедри соціальної педагогіки та інформаційних систем в освіті гуманітарно-педагогічного факультету; 3 місце – Сергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України.

     Переможцями і призерами у віковій категорії «25 – 44 роки» стали: 1 місце – Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання; 2 місце – Юрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка; 3 місце – Костянтин Махно, доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного.

     Переможцям змагань в окремих видах стали:

  1. Стрільба кульоваРостислав Тарасенко, голова первинної профспілкової організації НУБіП України, набравши 45 балів та випередив на 4 бали Сергія Квашу, проректора з навчальної і виховної роботи НУБіП України (41 бал).
  2. Теніс настільнийКостянтин Махно, доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, перемігши у фінальній зустрічі Ростислава Тарасенка, голову первинної профспілкової організації НУБіП України.
  3. ДартсОлександр Новак, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, набравши 48 балів.
  4. Стрибки в довжину з місцяЮрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, з результатом 2 метри 74 сантиметри.
  5. ШашкиСергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України, перемігши у фінальній партії Тараса Лендєла, старшого викладача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка.
  6. ШахиМикола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, перемігши у фінальній зустрічі Тараса Євсюкова, декана факультету землевпорядкування.
  7. Метання малого м’ячаЮрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, метнувши м’яч на відстань 66 метрів 30 сантиметрів.
  8. Біг 60 мСергій Олександренко, викладач фізичного виховання ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» з результатом 7,6 секунд, 2 місце зайняв Андрій Спірочкін – 7,7 секунд.
  9. ГандболМикола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, перемігши у фінальному поєдинку Миколу Вишневського, викладача кафедри фізичного виховання.
  10. ВолейболЮрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, набравши 38 балів та на три бали випередив Миколу Вишневського, викладача кафедри фізичного виховання (35 балів).
  11. БаскетболКостянтин Махно, доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, набравши в сумі 12 балів, випередивши на 1 бал Сергія Вербицького, старшого викладача кафедри фізичного виховання (11 балів).
  12. Футбол. Змагання з футболу відбувалися у вигляді ударів по воротах з відстані 20, 25, 30, 35, 40 та 45 метрів. Переможцем став Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання (45 метрів), 2 місце – Олексій Бешун, доцент кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем (40 метрів).
  13. Жим штанги лежачиОлександр Новак, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, піднявши вагу 93 кілограми, на другому місці з результатом 90 кілограмів одразу двоє учасників: Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання та Сергій Вербицький, старший викладач кафедри фізичного виховання.
  14. БільярдМикола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання набравши 11 балів.
  15. БоулінгЮрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, набравши 140 балів, випередивши лише на два бали Тараса Лендєла, старшого викладача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка (138 балів).

     Це було справжнє свято спорту і мужності, та не дивлячись на «дух суперництва», який присутній на будь-яких змаганнях, під час проведення чемпіонату, панувала дружня та весела атмосфера. Всі учасники змагань отримали заряд енергії, оптимізму та позитивних емоцій!

Олена Отрошко,
головний суддя змагань

Фотозвіт:

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook