РОЗПОЧАВ РОБОТУ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «ВІДТВОРЕННЯ ТА БІОМОРФОЛОГІЯ РЕПРОДУКТИВНИХ ОРГАНІВ ТВАРИН»

17 квітня 2018 року

Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 118 від 14.02.2018 р. 16 квітня 2018 р. на базі кафедр акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин та анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка розпочав роботу українсько-польський круглий стіл «Відтворення та біоморфологія репродуктивних органів тварин».
Для участі у круглому столі було запрошено науковців Вроцлавського природничого університету: екс-декана факультету ветеринарної медицини, габітованого доктора ветеринарної медицини, професора кафедри акушерства з клінікою репродуктології тварин Яна Твардоня та габітованого доктора ветеринарної медицини, професора цієї ж кафедри Роланда Коздровського.
Перед початком роботи українсько-польського круглого столу було вшановано хвилиною мовчання пам'ять колишнього завідувача кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, доктора ветеринарних наук, професора Любецького Віталія Йосиповича.
Згідно програми першого дня роботи круглого столу польськими колегами було прочитано лекції для студентів ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини на теми: «Profilaktyka mastitis u krów» («Профілактика маститів  корів») (професор Ян Твардонь) та «Management of the estrous cycle and ovulation in the mare» («Менеджмент статевого циклу та овуляції у кобил») (професор Роланд Коздровський). Лекції викликали значну зацікавленість як у студентів, так і у викладачів.


Крім того, на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин відбулась засідання круглого столу, в якому узяли участь директор НДІ здоров’я тварин, професор Засєкін Д.А., заступник декана факультету ветеринарної медицини, доцент Данілов В.Б., завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, доцент Вальчук О.А., завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професор Мельник О.П. та співробітники кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин.


Основною темою кругло столу стало обговорення стратегії розширення співпраці між спорідненими кафедрами, проведенням спільних наукових досліджень та висвітлення результатів у міжнародних наукових виданнях.
 

Юрій Жук,

доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook