3 квітня - день здачі крові для студентів та науково-педагогічних працівників факультету ветеринарної медицини

2 квітня 2018 року
ШАНОВНІ СТУДЕНТИ ТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ! НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ!
Для своєчасного надання трансфузійної допомоги постраждалим військовослужбовцям, працівникам поліції, хворим, що лікуються в гематологічних, опікових, травматологічних, реанімаційних та інших відділеннях лікувально-профілактичних закладів м. Києва та необхідністю регулярного поповнення запасів компонентів крові, адміністрація Київського міського центру крові  проводить з 2 квітня до 12 квітня акцію безоплатної здачі крові на базі НУБіП України.
Здавання крові може врятувати не одне життя наших захисників на сході України та в лікувальних закладах різних обласних центрів. Це може бути близька і рідна людина, хвора дитина чи пенсіонер. Кожен донор, що добровільно здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя.
Донором може бути кожна здорова людина, що їй виповнилося 18 років. Напередодні здавання крові потрібно виключити з раціону жирну їжу, вживати відварені м’ясо та рибу, каші, картоплю, відварені та сирі овочі, а також фрукти, соки, компот, житній хліб. У день здавання крові необхідно з’їсти легкий сніданок: чай або сік, печиво, білий хліб. Мати з собою паспорт та студентський квиток.
Разова доза кроводачі – 450 мл.
Після здачі крові донор отримує:
компенсацію за здану кров – 72 грн.;
компенсацію за харчування – 73 грн.;
безкоштовне тестування крові на ВІЛ-інфекцію, сифіліс, гепатит В і С.
Студентам-донорам надаватиметься довідка про здачу крові. З урахуванням наказу ректора, студентам надаватимуть три вихідні дні, один з яких виділяється на здавання крові, інші – за їхнім вибором. Відсутність на заняттях у ці дні вважатимуть пропуском з поважної причини.
Шановні студенти, зверніть увагу на те, що додається 2,75 додаткових балів до степендіального рейтингу!
Здача крові буде проводитися з 10.00 до 14.00 за адресою: м. Київ, вул. генерала Родимцева, 7 Б (гуртожиток № 11). Для факультету ветеринарної медицини дата здачі  3 квітня.
 І. Деркач, 
голова Товариства Червоного Хреста факультету ветеринарної медицини
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook