Студенти-лісівники змагалися за перемогу у FORESTRY QUEST

13 жовтня 2017 року

     Переддень святкування дня козацтва 10 жовтня студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства мали можливість під час інтелектуально-спортивних змагань «Forestry Quest» продемонструвати всі свої знання і вміння, набуті за роки навчання. Змагання за підтримки керівництва інституту організували самі студенти, які є членами студентського гуртка «Київська асоціація студентів-лісівників».
     У квесті взяли участь 6 команд, у складі яких були студенти різних курсів та груп, але обов’язковою умовою стала наявність принаймні однієї представниці прекрасної статі. Отже, команди виступили у складі: «ЛЛТК» – Бондар Геннадій, Домницький Олександр, Цьохла Сергій та Протасенко Лілія (1 курс, скорочений термін навчання), «ZAYKA» – Ткачук Богдан, Коваленко Софія, Прохорчук Михайло (4 курс, 3 група) і Грицишин Михайло (3 курс, 1 група), «Лісознавці» – Федина Катерина, Русін Роман, Смирнов Сергій і Нагібін Дмитро (4 курс, 3 група), «South Park» – Симоненко Карина (4 курс, 3 група), Ситник Володимир, Польовий Дмитро, Сокур Павло (4 курс, 1 група), «Forwarders» – Лахович Ростислав, Шумейко Марина, Кляпчук Дмитро, Шпиньов Богдан (магістри 1 р. н.) і «Ліга лісу»– Сегеда Олексій, Фесюк Максим, Панасюк Олеся, Поясник Оксана (1 курс, скорочений термін навчання).

 

     Квест розпочався із привітання директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди. А далі відразу до роботи – конкурс із заміни ланцюга бензомоторної пилки, і звісно, на швидкість. Свою вправність показували як хлопці, так і дівчата, а переможцями цього конкурсу стали: 3 місце – Польовий Дмитро, 2 місце – Грицишин Михайло та Прохорчук Михайло і 1 місце із результатом 38 секунд – Лахович Ростислав.

 

 

     А далі перед учасниками «Forestry Quest» розгорнувся маршрут через мальовничі пейзажі Голосієво, протяжністю близько 7 км та тривалістю орієнтовно 1,5 години, на якому було 7 контрольних точок. На кожній із точок команди очікували різноманітні завдання – визначення таксаційних показників ростучого та зрубаного дерева, ідентифікація зразків деревини, пошкоджень шкідниками та проявів хвороб лісу, хутра, черепів та чучел лісових звірів і птахів, ботанічного і дендрологічного гербаріїв.

     Команди стартували кожні 15 хвилин і до загального результату враховувалася також тривалість проходження всього маршруту від початку й до кінця. Команди втомлені, але щасливі, прибували на фініш із купою позитивних емоцій. А все тому, що окрім інтелектуальних завдань, командам була поставлена ще одна обов’язкова умова – селфі із організаторами на кожній точці.

 

     Завдячуючи оперативності сучасних технічних засобів, організатори не змусили довго чекати на результати і бали підбили дуже швидко. Отже, 6 і 5 місце розділили команди «ЛЛТК» та «Лісознавці», 4 місце отримали «Ліга лісу», 3 місце – «South Park», 2 місце – «Forwarders» і переможцями стали команда із оригінальною назвою «ZAYKA». Вітаємо переможців!

     Всі учасники команд отримали пам’ятні сертифікати й маленькі подарунки, а після підведення підсумків і учасники, і організатори поділилися враженнями за чашечкою чаю.
     Але на цьому Forestry Quest не закінчився, оскільки триває фото-конкурс на сторінці гуртка у Facebook за посиланням. Підтримайте учасників своїми лайками!

Ганна Лобченко,
старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій,
керівник СНГ «Київська асоціація студентів-лісівників»
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook