5 медалей здобули спортсмени НУБіП України на чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації 2017 року

19 вересня 2017, 2:11
м.Друскіненкай Литовська Республіка

П'ять медалей завоювали спортсмени НУБіП України на чемпіонаті Європи з радіопеленгації, що проходив в Литовському місті Друскінінкай 5-9 вересня 2017 року. Сайт змагань: http://ardf2017.lt/ з результатами, фото і відеоматеріалами.
Представники 25-ти країн змагались за медалі у чотирьох дисциплінах: радіоорієнтування, спринт, класичні дистанції на діапазонах 3,5МГц і 144МГц. До складу збірної команди України, за результатами відбіркових змагань на чотирьох чемпіонатах України 2017 року, відібрались і двоє спортсменів з нашого університету Олександра і В'ячеслав Пархоменко.

Змагання нашим спортсменам дались нелегко. Дорогою до Литви наші спортсмени простояли 3 години на українсько-польському кордоні, друга машина, яка їхала з Києва наступного дня подолала кордон за 9 годин! Мабуть так українців чекають у Європі. Тому назад з Литви, щоб встигнути в понеділок на роботу, спортсмени повертались через Білорусь дещо ризикуючи зважаючи на приготування до військових маневрів у Білорусі.

Литва зустріла наших спортсменів дощем, який ішов в усі дні змагань крім останнього! Під дощем у лісі важко читати карту, складно бігти мокрим лісом, долаючи м’який грунт, чагарники, повалені дерева, гірше працює радіоапаратура, тому у перші два дні змагань спортсмени зробили багато помилок і не змогли поборотися за призові місця. Проте пристосувавшись до місцевості, карт і погодних умов в останні два дні змагань змогли показати високі результати. Олександра Пархоменко, аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, здобула дві срібні і дві бронзові нагороди на обох класичних дистанціях в особистому і в командному заліку. Щороку Олександра покращує свої результати на міжнародних змаганнях, у Литві вона вперше у своїй кар’єрі здобула медалі в елітній жіночій групі в особистому заліку одразу на двох найскладніших класичних дистанціях у пошуку лис на діапазонах 3,5 МГц і 144 МГц тим самим увійшовши до когорти найсильніших і стабільних спортсменок Європейської і світової жіночої еліти.  І лише 16 секунд їй не вистачило до перемоги на дистанції 3,5 МГц. В'ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, виступав на чемпіонаті по групі ветеранів 50 років і старших і виборов бронзову нагороду на діапазоні 3,5 МГц в командному заліку, хоча була не використана можливість потрапити до призової трійки і в змаганнях по групі ветеранів в групі Ч40 в третій день змагань.

Вітаємо спортсменів і бажаємо їм успіхів на Кубку Європи в жовтні 2017 року в Республіці Польща і на чемпіонаті світу 2018, який відбудеться в Південній Кореї!

В`ячеслав Пархоменко, учасник змагань.

 


Спонсори чемпіонату Європи зі спортивної радіопеленгації 2017 Литовська Републіка
Команда України бронзовий призер в групі Ч50
О. Пархоменко - срібна призерка змагань на діапазопі 3,5 МГц
На дистанції Олександра Пархоменко
Спортсмени НУБіП України повернулися з чемпіонату Європи з нагородами
Перед стартом усі учасники здають суддям приймачі,складаючи їх під навісом по командах
Приймачі учасників змагань
Фініш В. Пархоменка під дощем супроводжує дочка і старший тренер збірної України В. Колодяжний
Учасники змагань на дистанції
Місцевість змагань з дуже мяким грунтом, мхом. У Литві багато дощів і багато грибів...
Учасники змагань на дистанції
Команди України срібний призер по групі Ж21
Грамота О. Пархоменко
Грамота О. Пархоменко
Грамота В. Пархоменко
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook